mynewspapers.net

Hälsosam kost för en 50-årig kvinna

Hälsosam kost för en 50-årig kvinna


Att äta hälsosamt är viktigt i hela ditt liv, men som du ålder, din kost kan bli ännu mer tvingande. Att välja rätt mat är ett sätt att förhindra flera kroniska sjukdomar, och du kan kunna avvärja tillstånd som hjärt-och kärlsjukdomar, benskörhet, typ 2-diabetes och andra genom att äta en kost som är rik på näringsämnen. Fråga din läkare om ett hälsosamt ätande plan och prata med henne innan du gör några kostförändringar.

Mejeri

Mjölkprodukter ger ben-förstärkning kalcium, mineral som hjälper till att hålla dina ben från växer svaga och potentiellt utveckla osteoporos. Kvinnor som ännu inte har börjat klimakteriet behöver 1.000 mg per dag, och om du har angett klimakteriet, du behöver 1 200 till 1 500 mg per dag. Dricka mjölk eller äta fettsnål yoghurt eller ost och överväga konsumera mejeriprodukter som har lagt till D-vitamin, som din kropp behöver för att bearbeta kalcium, samt bevara hälsan hos din hjärt- och immun system. Det rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin är 400 IE, men University of Maryland Medical Centre står det att du faktiskt behöver 800 IE per dag. Du kan tryggt förbruka upp till 10 000 IU vitamin d per dag.

Frukt och grönsaker

Råvaror är rik på viktiga vitaminer och mineraler, och du bör sikta på att få minst 400g av en mängd olika frukter och grönsaker varje dag. Medan andra faktorer bidrar till din risk att smittas av vissa sjukdomar, kan en kost som innehåller stora mängder av produkter att undvika hjärtsjukdomar, vissa cancerformer och typ 2-diabetes. Har en servering av både en frukt och grönsak till varje måltid och äta dem som snacks, alltför. Äta råvaror i en mängd olika färger, och vara kreativa med hur du förbereder dem för att undvika att bli uttråkad med din kost.

Fiberrika fullkorn

Fibrer bidrar till att upprätthålla funktioner i ditt matsmältningssystem och fullkorn är en utmärkt källa till detta. Kvinnor i deras 50-talet bör syfta till att få minst tre 28g (1oz) portioner fullkorn en dag, och detta inkluderar poster som havregryn och hela korn bröd. Kolhydrater är viktiga för att hålla upp din kropp energi och att få dem från fullkorn källor ger fördelen av fiber. Äta fullkorn kan också hjälpa avvärja vissa sjukdomar som hjälp du bibehålla en hälsosam vikt.

Begränsningar

En hälsosam kost är precis lika mycket om vad du inte äter som vad du gör. Begränsa ditt intag av livsmedel som innehåller mycket natrium och drycker som innehåller mycket socker. Konsumera inte mer än 1 500 mg natrium per dag eller 1,065ml (36 fl oz) för sockerhaltiga drycker i en vecka. Skära ner på mat som innehåller mycket mättat fett och kolesterol, och försök att helt undvika de som innehåller transfetter. Konsumera alkohol i måttliga mängder, om alls.