mynewspapers.net

Hälsosam kost för barn

Hälsosam kost för barn


Alla är medvetna om att barn måste äta rätt och bo aktiv för att leva ett hälsosamt liv, men vad som utgör "frisk"? Att välja rätt typer och mängder av frukt, är grönsaker, spannmål och proteiner avgörande för att säkerställa en näringsrik kost för ditt barn.

Bekanta dig med matpyramiden

Även om de flesta vuxna är bekanta med de Förenta staternas Department of Agriculture's (USDA) matpyramiden, en guide för en hälsosam kost, få vet att USDA också har en matpyramiden för barn. Denna guide är en förenklad version av vuxna matpyramiden och guidar barnen i sund och säker mat- och utöva vanor. Förutom som visar vilka typer av mat barn bör konsumera illustrerar pyramiden också hur många objekt från varje mat grupp barn bör syfta till att konsumerar dagligen.

Förstå pyramidens form

Även om matpyramiden bestod en gång av boxed regioner, har guiden ändrats till bättre representerar mängden livsmedel som bör konsumeras. Matpyramiden, både för vuxna och barn, nu består av sex färgglada delar, var och en skuggad av diagonala linjer. De sex avsnitten tar upp en unik mängd utrymme på pyramiden, som visar att barn bör äta mer av vissa typer av mat än andra. I sex avsnitt på pyramiden representerar korn, frukt, grönsaker, kött och bönor (protein), mejeri och oljor.

Äta rätt mängd av varje grupp

Enligt barnens version av matpyramiden, barn bör syfta till att konsumera minst 170gr kärnor dagligen. av dessa bör 85.1gr från hel-vete källor. Dessutom ska barn äta cirka 2 1/2 koppar av grönsaker och frukt 1 1/2 koppar dagligen. Om över åtta års ålder, bör barn konsumerar 3 koppar mjölk, och barn som är mellan två och åtta bör konsumera 2 koppar mjölk. Slutligen, barn rekommenderas att äta 142gr av protein från kött eller bönor en dag. Sammantaget bör barn syfta till att konsumera bara 1 800 kalorier per dag.

Att välja rätt mat för varje grupp

Även om vissa produkter är en del av de sex separata avsnitt---exempelvis är smör en mejeriprodukt---matpyramiden hjälper till att skilja varje typ av mat. Guiden föreslår att barn för att få optimal hälsa, ska försöka konsumera en mängd olika grönsaker i olika färger. Riktlinjerna föreslår dessutom att mer än hälften av kornen konsumeras bör vara helt vete i stället för vit-mjöl produkter. Dessutom är olja nu en livsmedelsgrupp, som forskarna tror dessa produkter är bra för hjärnan och hjärtat utveckling, men pyramiden råder barn att konsumera oljor gjorda av fisk, nötter och grönsaker bara.

Motion som en del av en balanserad kost:

Förutom att äta en mängd olika hälsosamma livsmedel, illustrerar matpyramiden också vikten av motion och fysisk aktivitet som en del av en näringsrik, hälsosam kost. Motion är inte ett livsmedel, ger det ett sätt att lämna ifrån sig onödiga kalorier och föryngra kroppen. Barn rekommenderas att delta i fysiska aktiviteter, inklusive ridning cyklar, rullskridskor, kör, idrotta, stretching och gå i trappor i minst 45 minuter dagligen.