mynewspapers.net

Hälsoriskerna med koffeinfritt te

Hälsoriskerna med koffeinfritt te


För dem som behöver minska koffein konsumtion, är koffeinfritt te ett alternativ. Koffeinfritt te kan vara ett bra alternativ för de som gillar te, innehåller den fortfarande några koffein, möjligen utgör en hälsorisk för vissa.

Koffein

Koffein är en kemikalie med en bitter smak som fungerar som ett stimulerande på centrala nervsystemet. Det finns i ett antal livsmedel, mest känt i kaffe och te.

Te

Sanna te av alla typer är tillverkad av samma planta, camillia sinensis. Teplanta har naturligt koffein i den, så alla te har koffein. Medan vissa teer (till exempel grönt te) har ett rykte som låg på koffein, är det omöjligt att avgöra hur mycket koffein är i en viss kopp te enbart på grundval av typ av te. Flera faktorer, bland annat hur te var odlade, jord, bearbetning och beredning avgöra hur mycket koffein är i en viss te.

Koffeinfritt vs. koffein = gratis

Om en te påstår sig vara "koffein-fri", är det inte en sann te, men ett örtte, känd i branschen som en tisane tea. Detta växtbaserade tisane görs av örter än sant te. Eftersom alla sant te har koffein, måste det genomgå en decaffeination process för att eliminera de flesta av dess koffein. Medan te kallas då koffeinfritt, förblir fortfarande lite koffein. Mängden återstående koffein varierar, men te berett enligt frivilliga normer som fastställts av Tea Association tekniska kommittén kommer att ha mindre än 0,04 procent koffein i torr vikt.

Decaffeination metoder

FDA har godkänt två metoder för decaffeination för te, en som använder en kemisk, etylacetat, och en annan som använder koldioxid.

Hälsorisker

Om du har fått veta att undvika alla koffein av hälsoskäl, tala med din läkare innan dricka koffeinfritt te. Eftersom det finns vissa koffein finns även i koffeinfritt te, kanske din läkare föredrar att du undvika det helt. Om du har behörighet att dricka koffeinfritt te, begränsa konsumtionen på lämpligt sätt.