mynewspapers.net

Hälsoproblem med Calphalon köksredskap

Hälsoproblem med Calphalon köksredskap


Vissa typer av Calphalon köksredskap innehåller en icke-stick kemisk beläggning som håller maten fastnar, och de flesta människor föredrar non-stick stekpannor. Beläggningen innehåller kemikalier som kan vara skadliga för människor och att lägga till värme kan orsaka dem att släppa fler luftburna giftiga ångor. Vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder när någon icke-stick köksredskap för att undvika eventuella hälsorisker.

Fosterskador och Cancer

Calphalon innehåller kemikalier som kan orsaka fosterskador eller cancer hos människor. I januari 2005, Naturvårdsverket släppt en bedömning att rapporterade perfluoroktansyra syra är en kemikalie som finns i non-stick beläggning i kastruller som är kopplad till cancer och fosterskador hos djur. Det är också i blodet av 95 procent av amerikanerna, och det är inte bara förekomsten av PFOA i den beläggning som oroar. Kemiskt frigör gifter i luften under tillverkningsprocessen och skapar pågående hälsorisker.

Risker för människor och fåglar

Gifter som finns i Calphalon beläggningar döda fåglar och kan orsaka influensaliknande symptom hos människor. Polytetrafluoreten är en kemikalie som bidrar till att skapa en vattenavvisande yta och gör icke-stick beläggningar smidig och smart. PTFE släpps ut i luften som giftig rök när kokkärl värms upp till 260 grader C eller mer och skapar hälsorisker för människor och fåglar.

Andra människors risker

När människor äter främmande partiklar från icke-stick beläggningar, kan de orsaka sjukdom eller värre eftersom kemikalierna som misstänks cancerframkallande ämnen. Calphalon non-stick beläggning kan bli repig och kompromissat med fortsatt användning och detta orsakar fläckar av skadliga metall, plast eller kemikalier för att bli blandat med mat.