mynewspapers.net

Hälsofördelar av korn vattenOm du har aldrig haft korn vatten innan, kan du bli intresserad i hur mycket näring det finns i den. Det är en populär Dryck att kombinerar destillerat korn med fruktjuicer och sötningsmedel. Medan vissa typer av korn vatten har för mycket socker, finns det några stora friska versioner som erbjuder en bra smak och alla hälsofördelar av korn.

Åderförkalkning

Korn vatten är en bra källa av naturliga fiber som har vissa kardiovaskulära fördelar. Till exempel, fann en studie i Archives of Internal Medicine det kan hjälpa behandla åderförkalkning, gallring av artärerna på grund av plack byggs upp.

Kolesterol

Den fiber som kommer från korn vatten är också känt att sänka kolesterol. En studie i American Journal of Clinical Nutrition visade nämligen korn fibre är hög i beta glukan och producerar propionsyra i kroppen, vilka båda sänka kolesterol.

Diabetes

Korn vatten är en stor källa till magnesium, som reagerar med många olika enzymer som involverar blodsockernivån i kroppen. Detta kan bidra till att minska risken för typ 2-diabetes, som anges i tidskriften Diabetes Care.

Gallsten

De fibrer som är tillgänglig från korn vatten är olösligt. Denna typ av fibrer har varit fördelaktigt för kvinnor för att förhindra bildandet av gallsten, som visades i en 16-årig studie publicerad i American Journal of Gastroenterology.

Lignaner

Korn vatten innehåller också viktiga fytonäringsämnen kallas lignaner. Detta är antioxidanter som är kända för att bekämpa och förebygga cancer, förutom att främja ett friskt hjärta, som bevisades i en dansk studie publicerad i Journal of Nutrition.