mynewspapers.net

Hals tumörer hos hundar

Hals tumörer hos hundar


Hals tumörer hos hundar är ofta maligna. Ofta, på grund av platsen, är hals tumörer inte märkt tills de har blivit ganska stor och i många fall sprida sig till andra organ. Ibland är symtom som förekommer så liten att de gå obemärkt förbi. Tidig diagnos och snabb behandling är absolut nödvändigt att öka chanserna för ett lyckat resultat.

Typer

Sköldkörteln tumörer visas på sköldkörteln, som är på halsen, på vardera sidan av luftstrupen. Man tror att vissa raser som boxer, beagle och golden retriever, är mer benägna att utveckla sköldkörteln tumörer. Den genomsnittliga åldern då dessa tumörer visas är nio år. Enligt veterinär Partner är sköldkörtel tumörer elakartade i 87 procent av fallen. Larynx tumörer uppstår i delen av halsen som innehåller stämbanden. Olika typer av tumörer i struphuvudet inkluderar rhabdomyoma, extramedullary, chondrosarcoma, plasmacytoma och osteosarkom. De flesta är oftast maligna med undantag för rhabdomyoma, vilket kan bli ganska stor, men är godartade.

Symtom

Det kan finnas några tidiga symptom i hals tumörer. När tumörerna ökar i storlek kan du märka din hund är hosta, har svårigheter att svälja eller upplever en förlust av aptit. Finns ibland det blod i hundens saliv och en illaluktande andedräkt lukt är närvarande. En förändring i din hunds bark kan märkas.

Diagnosen

Hals tumörer av alla slag ofta är först märkte under veterinärmedicinska rutinundersökningar. Tumörer i struphuvudet kan vara biopsier vid undersökningen på grund av deras tillgänglighet. Andra tumör platser är inte så lätt att nå. Efter inledande identifieringen är det nödvändigt att fastställa omfattningen av lokala invasion, malignitet och metastasering till avlägsna områden. Blood profil bedömningar, ultraljud, omfattningar och magnetisk resonanstomografi är anställda, antingen enskilt eller i kombination, att ytterligare tillgång omfattningen av tumörens reach.

Behandlingar

Behandlingar varierar beroende på typ, invasionsförmåga och cancertumören stoppas. Tumörer som är fritt rörliga med ingen påvisbar spridning är oftast avlägsnas kirurgiskt. Operation är ofta inte effektiva för att helt avlägsna tumörer som är invasiva. I detta fall, följs kirurgi vanligtvis av strålbehandling.

Komplikationer och resultat

Komplikationer kan uppstå i hals tumörer på grund av sjukdomen samt behandlingarna. Smärta är ofta närvarande från tumören själv. Kirurgi och brinnande effekterna av strålning orsaka ytterligare smärta. Hosta, heshet och svårigheter att svälja ofta först presentera som symtom men fortsätta eftersom effekterna av strålbehandling. Smärta och svårigheter att svälja kan Matt hundens vilja och förmåga att äta, vilket resulterar i förlust av vikt och näringsmässiga underskott vid en tidpunkt när båda är viktigast. Spridning till andra organ orsakar ytterligare svårigheter beroende på vilka organ är inblandade. Pågrund metastaserande av många hals tumörer är döden ofta det slutliga utfallet.