mynewspapers.net

Hals problem hos spädbarn

Hals problem hos spädbarn


Hals problem hos spädbarn kan variera från nacken samlas till en missbildning som kallas medfödda muskulös torticollis (vriden hals) till nackspärr på grund av utvecklingsproblem. Om du är orolig att ditt barn har en hals problem, kontakta ditt barns läkare direkt för en grundlig diagnos och rätt behandling.

Halsen massorna

Nacken samlas är problematiskt för många spädbarn och barn. De kan också visas i områdena runt halsen eller huvudet. Några är närvarande vid födseln, eller de kan orsakas av en respiratorisk eller sinus infektion. Även om cancerogena hals massorna hos spädbarn är sällsynta, orsakas några av cancer. Om du ser eller känner någon form av massan på din babys hals, har det omedelbart undersökas av ditt barns läkare. Tester kan krävas för att avgöra vilken typ av samlas, och om andra områden har påverkats. Behandlingen beror på vilken typ av massan, men ofta kirurgi krävs för att ta bort massan.

Congenitall muskulös nackspärr

Medfödd muskulös torticollis (även känd som går) är närvarande vid födseln. Barnets nacke är twisted eftersom en hals muskel är för kort. Det kan uppstà ¥ eftersom barnet var onormalt placerad i livmodern. eller det resulterar från en svår förlossning som en sätesbjudning födelse, där barnet är fött fot först i stället för huvudet först. Trauma från leveransen orsakar hals muskel som går från barnets käkbenet till hans nyckelben och bröstbenet sträckt, drog eller sönderrivna. När muskeln är skadad, bildar ärrvävnad och orsakar nacken vrida och dra i barnets huvud åt sidan. Medfödd muskulös nackspärr kanske inte uppenbara förrän flera veckor efter födseln. Symtom att leta efter är en vippning av bebisens huvud åt sidan då hakan visar motsatt sida, eller förekomsten av en liten massa i muskeln av sternum (bröstbenet). Ditt barns läkare kommer att undersöka ditt barn för dessa tecken och utför röntgen eller ultraljud för att bekräfta diagnosen. Beroende på ditt barns förmåga att genomgå behandling, din läkare kan råda dig att försiktigt sträcka ut och stimulera muskeln eller operation på muskeln kan behövas att lossa den.

Nackspärr på grund av utvecklingsfrågor

Ett ökande antal barn diagnostiseras med hals problem. Många fysiska och arbetsterapeuter anser detta orsakas av spädbarn placeras på ryggen att sömn inte på deras magar. Föräldrar att idag uppmanas att hålla sina sovande spädbarn på ryggen att förebygga plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Innan SIDS skrämma, föräldrar kände sig bekväm att placera sina barn på deras magar att sova. Inte bara missa bebisar som sover på ryggen viktigt magen tid, som hjälper dem att utveckla starka huvud och hals muskler, men många Visa en benägenhet att vända eller hålla huvudet åt sidan. Om de gör detta, nackmusklerna kontrakt och de kan utveckla nackspärr.

Du kan förhindra utvecklingsmässiga nackspärr

Du kan förhindra utvecklingsmässiga nackspärr genom att hålla ditt barns huvud och hals rakt med stöder när hon är i ett spädbarn transportören eller carseat; genom att byta den sidan som du matar henne varje gång; genom att vända ditt barns position på tabellen blöja. genom att variera hur bär du ditt barn, så hon använder olika positioner i huvudet. och genom att undvika användning av bärare som håller ditt barn i en semi tillbakalutad ställning. Ditt barn behöver tid på hennes mage att utveckla starka nackmusklerna. Det är viktigt att placera barnet på hennes mage flera gånger om dagen.

Tidig behandling är viktigt

Om du misstänker att ditt barn har en hals massa eller torticollis, är det viktigt att du uppsöker en pediatrisk specialist direkt. Behandling av nacken samlas beror på en korrekt diagnos att definiera vilken typ av samlas, och om det orsakas av en infektion eller en cancer. Om torticollis inte är borta, ditt barn kommer inte att kunna flytta huvudet ordentligt och permanent muskel åtstramning kan uppstå. Behandling för nackspärr är mer effektiv om den genomförs tidigt; När ett spädbarn är från två veckor till två månader gamla.