mynewspapers.net

Halogen lampor Vs. CFL lampor

Halogen lampor Vs. CFL lampor


På grund av den energi ineffektivitet av traditionella glödlampor, nyare och effektivare glödlampor fortsätta att komma in på konsumentmarknaden. Varje typ av lampa har fördelar och nackdelar, inklusive halogenlampor och kompakt lysrör.

Halogenlampor

Som traditionella glödlampor ger halogenlampor ljus genom upphettning av en glödtråd. Men orsakar halogen gas de innehåller dem att bränna hetare och producera en mer intensivt vitt ljus än traditionella glödlampor. De har normalt en livslängd på 2,250 till 3 500 timmar.

Kompakt lysrör (lågenergilampor)

Lågenergilampor är mindre versioner av lysrör, som ger ljus av elektriskt spännande en gasblandning (t.ex. kvicksilverånga och argon). Detta kräver mycket mindre energi än uppvärmning en glödtråd. Även om de har ett högre pris än traditionella glödlampor, håller de i ca 10.000 timmar, så de är billigare i längden.

Jämförelse

Den största skillnaden mellan halogenlampor och lågenergilampor är deras strömförbrukning. En 300 watt halogenlampa kan använda 220 kilowattimmar per år, medan en 23-Watts Lågenergilampa används vanligtvis lite mer än 100 kilowattimmar per år för att producera ungefär samma mängd ljus. Också, halogenlampor bränna på 538 grader Celsius, som kan utgöra en brandrisk. Eftersom lågenergilampor inte behöver att värma en glödtråd, de är verksamma på en mycket lägre temperatur.