mynewspapers.net

Hallon anläggningen identifiering

Hallon anläggningen identifiering


Raspberry växter är rejäla buskar som växer i hela världen både kommersiellt och i naturen. Frukten av den hallon anläggningen har många hälsofördelar, eftersom den är laddad med vitamin A och C-vitamin, tillsammans med en mängd mineraler och antioxidanter som är avgörande för kosten. När plocka hallon i naturen, är det viktigt att du lär dig att identifiera växten, som vissa fruktbildningen buskar kan vara farligt att äta.

Habitat

Raspberry växter kan hittas i de flesta tempererade regioner i världen. I Nordamerika, kan vilda hallon buskar hittas i de södra regionerna av Kanada, Alaska och mycket i norra USA. Växterna finns ofta i skogar eller på delar av mark som rensades av loggning eller brand.

Egenskaper

Den hallon anläggningen är en lövfällande buske som varierar i höjd från 1,6 till 9.8 fot, beroende på klimatet där växten odlas. De grenar där bladen och bären växer är skarpa snår och har blad som alternativa längs stjälken i grupper om tre till fem broschyrer. Små vita blommor som blommar i kluster längs stjälkar är också karakteristiska av anläggningen.

Frukt

Frukten av hallon bush gör växten lätt identifierbara för många människor. Frukten kallas en "bär", och är ett kluster av många enskilda delar, känd som drupelets. Färgerna på drupelets varierar beroende på sort av anläggningen, men är oftast röd eller svart. I vissa regioner finns gula och lila frukter också.

Sorter

Det finns några olika sätt att kategorisera hallon växter: av färgen på deras frukt eller av säsongen där de bär frukt. Färgen på frukten avgör mycket om anläggningen: hur snabbt frukten mognar, storleken på frukten och dess växtsätt. Röda hallon mognar snabbare än svart hallon, växer bra i kallt klimat och tenderar att bära större frukt. Svart hallon, å andra sidan, har mer frön och en starkare doft.

Skörden

Skörden schemat av hallon växter beror på om de är "sommaren med" eller "någonsin bärande." Sommar-bärande växter producerar frukt i början till mitten av sommaren, ca 6 till 10 veckor in i varmt väder säsongen. Under en lång växtsäsong, kan någonsin-bär frukt skördas genom hösten.