mynewspapers.net

Gypsy hästar Temperament

Gypsy hästar Temperament


Även om det har sitt ursprung i Europa, växer gypsy hästen i popularitet i USA på grund av dess Tam personlighet. En allmänt lugn häst, gypsy hästen är perfekt i arbetssituationer som dragande vagnar eller marscherar i parader. Rasens väsen och resning också gör det en utmärkt häst för början ryttare eller barn.

Historia av Gypsy häst

Gypsy hästen kallas gypsy vanner hästen i USA. Denna häst är uppfödd av gypsy folket i England och Irland, och var känd för att dra vagnar eller husvagnar med tunga laster. Dessa hästar var så eftertraktade att ofta de var önskad valuta över pengar för handel av varor och tjänster. De är allmänt exceptionella med barn som de är kända för att vara en lugn häst, och gör enastående husdjur och ridning följeslagare. Dessa hästar är kända för att ha en tjock svans och långt hår som börjar på knäet och täcker framsidan av hoven.

Allmänna Temperament

När bröd korrekt och vårdas i en godtagbar miljö, gypsy hästen är känd för att vara reserverad och foglig. Gypsy hästen milda temperament sägs vara inneboende, inte lärt oss. Detta kännetecken gör dem lämpliga husdjur och arbetande djur som de är kända som både en ridning och köra häst.

Temperament och avel

Det är särskilt viktigt när formeringen dessa hästar att stoet är skonsam och lättsam som sin avkomma kommer att lära genom exempel. Om en zigenare häst uppfattas vara ovilliga, detta beteende är tänkt att vara onormal och kan vara ett möjligt tecken på problem med avel eller vård.

Gypsy Vanner hästen

Gypsy vanner hästen är besläktat med gypsy cob hästen. Den enda skillnaden mellan två är registries. GCDHA och GCSA registrera cob hästar, medan GVHS registrerar vanner hästar. Även om kraven är liknande, varierar registren något. Korsavlade vanners berättigar inte till registret och registrering för en vanner beror i stor utsträckning på härstamning, ålder och kön.

Trumma hästen

Vanner hästen skiljer sig från trumman hästen i avel. Trumma hästen är en vanner häst som har korsats med en Clydesdale, Shire eller gypsy cob. Båda hästarna är av den fungerande sorten och upprätthålla liknande fogliga temperament. Trumma hästen är uppkallad efter sin linje av arbete, som det har sitt ursprung i England som vattenkokare trumma bärare i processioner för den kungliga familjen. Dess ryttare underhålls kontroll över hästen med tyglarna fästs stigbyglar, eftersom hans händer var upptagen med trummor. Som trumman är häst en förfader till gypsy hästen, dess tilltalande personlighet och värdigt utseende gjorde det perfekt för ceremonier.