mynewspapers.net

Guy's Fashions av sextiotalet

Guy's Fashions av sextiotalet


Herrmode i 60-talet gjorde en märkbar förändring under årtiondet. Medan mode började formella och konservativa, ägde spegling av 50-talet, en markant förändring i vad människor anses vara acceptabelt stil bitar rum. Även om "raggare" och "nörd" ungdomar bar jeans, läder och sneakers, gjorde vanliga män inte. Acceptabla män fashions bara börjar lossa upp från de strikta regler som de följde i ' 40s och 50-talet, påverkad av den föränderliga ungdom stilar av decenniet.

Professionell klädsel

Män som arbetade i en professionell kontorsmiljö följt en strikt klädkod som inte inkluderar ledig klädsel. En vit klänning skjorta bärs under en kavaj med en mörk, var skinny slips den typiska enhetligt. Professionell kostymer var främst svart eller marinblå med några idrott jackor in mixen till mycket senare under decenniet. Mäns kontor skor bestod av formell klädsel skor, inte loafers. Vit Bröstnäsdukar i en rak-hela luckan, snarare än en topp, avslutade outfit.

Formella slitage

Guy's Fashions av sextiotalet


Högtidskläder för herrar i 60-fortfarande med en smoking med svansar och en cylinderhatt. I början av decenniet, herrar fortfarande bar brätten hattar och cylinderhatt formalwear var en förlängning av denna tradition. Invigningen av President John F. Kennedy inspirerade en hyllning till stil som höll mäns formella slitage konservativa. Emellertid, som decenniet flyttas framåt, ungdomlig influenser kom smalare mer figursydd kostymer, tyger i randigt mönster eller krossad sammet och västar i brokad. I vissa fall volanger på kragar också gjorde ett framträdande.

Fritidskläder60-såg en trend mot mäns Polotröjor som en högsta mode stapelvara. De var utslitna under både tröjor och jackor, att göra den mer casual jackan och skjorta mer dressat. Slagen på jackor hade börjat att bredda och ljusa färger ersätta de konservativa, mörka Jackorna av det sena 50-talet och tidiga 60-talet. Casual skjortor med bomull-knappen-nedgångar som var vanligt i rutigt. Dubbelknäppt sport jackor var i stil och mäns mysdressen hade börjat att vinna i popularitet. Senare under decenniet, Chelsea boots, ersatte en pull-on, fotled-hög läder stövel med en kort klack, finskor som moderiktiga fot klädsel.

Tillbehör och hår

60-lanserades de första mäns smycken linjer mot slutet av decenniet. Som män blev mer intresserad av mode, gav den konservativa slips och hatt sätt att mer feminin influenser som tillägg av sammet och volanger till Herrmode. Banden gick från smal och mörk till bredare och mer färgglada, randiga eller ens paisley. Frisyrer började som konservativ besättningen nedskärningar och blev mycket längre, sträcker sig till axlarna ibland, och shaggy.