mynewspapers.net

Gula blad på tomatplantor

Gula blad på tomatplantor


Gula blad på tomatplantor kan orsakas av många saker. När du köper tomatplantor, kan du undvika några av orsakerna till gula blad genom att undersöka växter innan du köper dem.. Leta efter växter med nej underteckna av vissnande eller gulnande blad. Köpa växter som har listor över sjukdomarna som är resistenta mot växterna. Du kan också behöva ändra vissa av trädgårdsarbete teknik.

Bokstäver på etiketter

Tomatplantor köpt i butiker och plantskolor har etiketter som innehåller bokstäver efter namnet på Tomatplantorna. Om etiketten har någon av bokstäverna som VFN, VFNA eller VFNT; de är sjukdomar som växterna är resistenta. Verticilluim vissnesjuka (V), fusarium vissnesjuka (F), södra rotröta (N), torrfläcksjukan (A) och mosaic virus (T) är de sjukdomar som bokstäverna representerar. Torrfläcksjukan också kallas Altanaria blad plats. Alla dessa sjukdomar kan orsaka gulfärgning av bladen på en tomatplanta.

Insekter och vattning

Regelbundet kontrollera din jord. Om du under vatten eller under vatten om tomat anläggningen, kan du har gula blad och för tidigt åldrande. Tomater som deras jord damp, inte dränkt. Kontrollera om insekter. Om du ser insekter kommer från marken eller på stjälkar när vattning, behöver du ett bekämpningsmedel. Du måste också undersöka undersida på bladen. Leta efter någon typ av insekter eller ägg som kan finnas. Bladlöss bort sap från bladen. Bladen har klibbiga blanka fläckar på dem om bladlöss är närvarande. Frukten worm varierar i färg från ljust gult, rött, grönt eller brunt med ränder. Vita flygare är en annan insekt som kan ansvara för gula blad på en tomatplanta. Som bladlöss suger Vita flygare också saven från bladen.

Verticllium och Fusarium vissnesjuka

Båda dessa villkor är sjukdomar som överförs via jord, och på fallna skräp. De orsakar gulfärgning av bladen, vissnande och för tidigt åldrande av tomatplantor. Bladen vända nedåt, sloka, och sedan gulnar och ramlar av. Vissnesjuka börjar på nedre bladen och flyttar upp Tomatplantorna. Båda sjukdomarna orsaka missfärgning av kärlsystemet och förhindra att växten får ordentlig vatten och näringsämnen. Växter kan överleva verticllium och fusarium vissnesjuka, men kommer inte producera eller växa ordentligt. Den enda kontrollen för verticllium och fusarium vissnesjuka är att förstöra de infekterade Tomatplantorna.

Altenaria och Septoria Leaf Spot

Båda dessa sjukdomar kan anfalla den samma tomatplantor. Gulnande, förlust av lägre blad och mörka fläckar eller mörka kanter på bladen har orsakats av dessa sjukdomar. Altenaria och septoria leaf spot kan påverka en växt i något skede, men förvärrar tomatplantor börjar frukt. Varma och fuktiga väderförhållanden ökar effekten av dessa sjukdomar. Sporer av dessa sjukdomar sprids av regn. Plantering på upphöjda bäddar kan bidra till att undvika detta problem; vattnet rinner lätt och bosätta sig inte vid basen av växten. Då plantering, utrymme plantorna tillräckligt långt isär för luften att hålla växterna torr. Rengör alla skräp från runt växterna och spraya med en fungicid. Börja spraya när den första frukten är inställd och fortsätta varje vecka tills skörden är över.

Mosaisk Virus och södra roten Knut

Mosaisk virus är en bakteriell plats på växter, blad och stjälkar av tomatplantor. Det orsakar en oregelbunden rund form som är fet känsla. Det orsakar också svart, upphöjda fläckar på frukt. Mosaic virus bakterien sprids snabbt under kraftiga regn. En spray av fasta koppar produkt kan minska spridningen av denna sjukdom. Detta bör göras vid första tecken på ställen att undvika det sprider sig till alla tomatplantor. Södra roten Knut orsakas av nematoder. De är maskar som lever i jorden. De orsakar rötterna till Knut, vilket leder till gulnar bladen och vissning av tomatplantor. Växterna kommer att se bra på natten men vissnesjuka genom värmen under dagen. Du kan ta bort infekterade plantor, men gör så noggrant för att undvika spridning av infekterade smutsa. Nematoder flytten mycket långsamt på egen hand, så det kan vara möjligt att kontrollera dem genom att utrota smittade tomatplantor och jorden runt de smittade växterna. Ibland kan plantering ringblommor mellan varje tomatplanta hjälpa.