mynewspapers.net

Guide till Silver kännetecken

Guide till Silver kännetecken


Silver kännetecken är märken som anger kvaliteten av silverföremål. Kännetecken är stämplad direkt på artikeln. Några märken ange renheten av silver; andra märken kan hänvisa till tillverkare av silver eller till sin tillverkning. System av silver kontrollstämpling varierar beroende på land. USA har ingen officiell standard för kontrollstämpling silver. Den federala regeringen mandat renhetsstandarder för mynt, medan enskilda tillverkare följer sina egna regler för märkning av sina varor.

Historia

Kännetecken började som ett medel för att notera silver innehållet av mynt. Ren silvermynt skulle lätt tänja och böja. Basmetaller lades till tackor eller ädelmetaller, att öka myntets styrka. Denna minskning av renheten av silver ned ännu myntets värde. Kännetecknande är en bild eller ett nummer som avslöjar exakta andelen silver i mynt eller objekt.

Funktion

På många ställen identifiera kännetecken också tillverkaren av silver fartyg eller silver smycke. Dessa kännetecken är vanligtvis bilder eller symboler. De kan också vara kombinationer av bokstäver eller siffror. Några silver tillverkare--som Spratling och Gorham--används för primära kännetecken att identifiera företaget och sekundära och tertiära kännetecken att identifiera det året eller decennium av tillverkning och renheten av silver. Typiska kännetecken utgöras av djur, geometriska figurer och bokstäver. Spratlings märken visade även faktiska designer av objektet.

Geografi

Hallmark standarder i de flesta europeiska länder är i händerna på en assay office. I London håller den Goldsmith Hall kopior av alla brittiska kännetecken, från de tidigaste på 1200-talet till nutid. Ett lejon passant, eller vandrande lejon, står för sterling silver. Franska assayers anställa bilder exklusivt. I många år anges ett vildsvin huvudet silver minst.800 finhalt. Från 1838 till 1961 används silversmeder från utanför Paris en krabba i stället för ett vildsvin. Efter detta datum, har alla använt galten.

Identifiering

Amerikansk silver kontrollstämpling är en egen värld. Varje tillverkare använder en mängd olika symboler. Webbplatser som Online Encyclopedia av Silver märken, kännetecken och beslutsfattarnas märken och den Online Encyclopedia av amerikanska Silver varumärken ger illustrationer av kända märken. Namn på företag är ofta stavat ut, även om specifika stil med bokstäver kan förändras över tid. Fullständiga adresser kan också ingå under producenternas namn.

Varning

Äkta bitar har alltid äkta försetts med stämplar. Köpare bör dock akta oss för falska märken. Förfalskare kan använda dör och slag för att replikera riktiga varumärken. Sådana falska märken kanske motsvarar kännetecken används av specifika företag under kända perioder. Försäljare och insamlare måste vara uppmärksamma på minut fel i kännetecken. Ibland, kan även det sätt där märket har tillämpats ge ledtrådar om dess äkthet. Varumärken kan klippa ur äkta bitar och infogas i falska varor.