mynewspapers.net

Guide till årliga blommor

Guide till årliga blommor


Plantera en blomma trädgård kräver rätt jord och läge, och förstå typer av blommor du har. Blommor som liljor, tulpaner och påskliljor är perenner. De växer från lampor och leva i många år. Andra blommor levande för bara en kort tid som ettåriga.

Definition

En årlig är en växt som lever ut sin fulla livslängd i endast ett år. Dessa växter uppnå full tillväxt och blomning under sommaren, då gå till utsäde i höst. När frosten kommer, dör växterna. Perenner, å andra sidan, komma tillbaka år efter år från samma uppsättning rötter eller lökar, så länge anläggningen får väl hand.

Överväganden

Blommor som lever som ettåriga i frostiga nordliga klimat kan existera som perenner i varmare sydliga klimat och komma tillbaka år efter år. I regioner som inte får hård frost, vet växterna"" för att dö. Många trädgårdsmästare också spara sina ettåriga genom att ta dem inomhus under vintern.

Typer

Några populära annueller inkluderar ringblommor, begonias, petunior och solrosor. Andra är kosmos, prästkragar, pelargoner, impatiens och morgonen härligheter. Varje blomma är märkt på plantskolan som antingen en årlig eller en perenn.