mynewspapers.net

Gud, Moses & de brinnande busken hantverk

Gud, Moses & de brinnande busken hantverk


I en kristen eller judisk skola hittar du förmodligen själv undervisning historien om Moses och den brinnande busken någon gång. Eleverna kommer att lära sig viktiga fakta om linjen av Moses och Guds löften till israeliterna. Använd ett hantverk att ytterligare engagera dem i detta ämne.

Spåra aktivitet

I denna verksamhet spåra barn sina händer på ett vitt papper bildar formen av bush. De kan lägga till grenar och stammar till det om de vill ha med brun pennor, kritor, markörer, etc. Har dem använda remsor av rött, orange och gult silkespapper att lägga till elementet brinnande busken. Barn kunde rita Moses intill busken och/eller skriva en vers från historien eller hela bibliska historien på båten.

3D brinnande buske

Köpa plast glöd armband i rött och gult. Hitta de som lyser när du vrider dem eller när du fästa dem på plats. Distribuera Popsicle pinnar till eleverna. Tillåta dem att skära bladen och lågor från konstruktion papper och limma dessa bitar till Popsicle minnet. Få dem att vrida eller fäst armbanden för att starta den glödande processen. De kan då hänga dessa armband på Popsicle stick bush för en brand effekt.

Brinnande busken anslagstavla

Skapa stammen och grenarna i bushen på en anslagstavla och har en vers eller verser från Bibeln berättelsen skrivet bredvid. Förse Bygg-papper med orange, röda, gula och gröna studenter. Tillåta dem att skära ut bladen från gröna och lågor från andra färger. Studenter kan komma i grupper för att sätta sina utskärningar på anslagstavlan för gruppen.

Diorama

Ge eleverna en kartong, tillsammans med utklipp av en brinnande buske och Moses. Äldre elever kan skapa dessa manipulatives själva. Tillåta dem att dekorera insidan av rutan för att återspegla den scenen de föreställa sig när du lyssnar på bibelordet. Be dem att placera Moses och den brinnande busken i rutan och bifoga dem till lådan med limmet. Du kan också be eleverna att skapa en ängel och har dem sträng ängeln till toppen av diorama.