mynewspapers.net

Grus uppfart alternativ

Grus uppfart alternativ


Om du bor i ett landsbygdsområde eller en som inte har zonindelning krav på garageuppfarter, kan du installera en grus uppfart eller grus-typ enhet att spara pengar. Medan de flesta städer kräva att uppfarter är antingen betong eller asfalt, är dessa begränsningar inte på plats för gården uppfarter. Ofta en landsbygdens uppfarten är så lång att byggnaden en asfalt eller konkret uppfart är inte kostnadseffektivt.

Kalksten grus

Kalksten grus är en billig produkt som ger en bra uppfart som varar i många år. Nyckeln till att få ut mesta möjliga av någon rock driva är att ha det rinna ordentligt. Avlopp måste vara på plats innan rock går på marken. Rock-enheter också längre när de installeras i lager. Börja med ett lager av kalksten som är grovskuren och om storleken på baseballs. Ojämna kanter gör ett bättre jobb med att hålla stenar från skifta över tiden än släta stenar. Placera ytterligare ett lager av något mindre grovskuren kalksten grus ovanpå basen. För det översta lagret, använda nummer 57 kalksten, som är ungefär lika stor som en pingisboll. Ytan av kalksten uppfarten måste vara något högre i centrum för att regnvatten och snö för att snabbt flöde från uppfarten. För säkerhets skull bör du installera en gräsmatta kantning eller marktäckning längs sidan av någon rock enhet för att förhindra att gräsklipparen slår stenar som du klippa.

Nedbrutet granit

Kalksten är generellt en grå färg, ger andra typer av krossad sten din uppfart mer curbvädjan. Nedbrutet granit, eller GD, är en favorit produkt som erbjuder en rad färgalternativ. På grund av dess kostnader är GD det översta lagret över en bädd av billigare kalksten. När det är på ytan, komprimeras GD på plats. Kraftiga regn kan störa ytan, men du bara rake GD lossade på plats på den sten uppfarten och kompakt den igen.

Återvunnen asfalt produkt

Nyare grus uppfart alternativ inkluderar användning av återvunnet material. Återvunnen asfalt produkt (RAP) är ett exempel. Denna grus-liknande blandning är en kombination av krossad betong, tegel och asfalt från rivning platser. Det kan gå över en kalksten grus bas, och det rinner väl. Eftersom det komprimerar väl, SKIFT inte en RAP uppfart mycket under regnväder.