mynewspapers.net

Grundläggande router tekniker

Grundläggande router tekniker


Routrar är motorer kopplade till lite som skär ut figurer i trä. Bitarna på en router kan ändras för att göra olika typer av nedskärningar i trä. När ett trä projekt kräver fasningen, att gå eller kantning, är en router det verktyg som de flesta träarbetare kommer att anställa för att utföra dessa uppgifter.

Kantning

Routrar är utmärkta verktyg för kantning och fasar. Tekniken för korrekt kanten routning är att säkerställa trä styrelsen att vara kanter är sträckta fast. När virket är säkert, kant styrelsen i en moturs mode. Routning över kanten moturs flyttar routern mot operatorn i stället för bort. Denna teknik säkerställer ordentlig kontroll och gör arbetet säkrare och mer exakt.

Smala lager

Routing en träbit som är smal kan presentera utmaningar till projektet eftersom en person kommer vanligtvis att klämma en smal bit i en tabell. Eftersom virket bearbetas är liten, kommer att den klämma som används för att säkra pjäsen komma i vägen. Komma runt detta problem genom att skruva en annan bit av trä till en tabell bredvid den smal bit, och använda den extra bredden för att ge stabilitet till routern.

Använda en tabell

Använder en router tabell kan ge nybörjare med ett mer exakt resultat. På en router tabell routern är ansluten och är fortfarande i en fast position i tabellen. Virket bearbetas matas sedan in i routern lite med hjälp av en guide.

Skär skåror med en jigg

Noten eller dadoe styckning sker bäst med hjälp av en jigg. Att bygga en Jigg för routning är ganska enkelt. bifoga en 1-av-2 tum styrelse till en 2-av-6 tum ombord med träskruv bildar en "T" form. Klämma denna jigg ovanpå trät där du kommer att skära i spåret; klämma spola till raden där spåret kommer att placeras. När jiggen är ordentligt fastsatt, kan routern följa Jigg för raka linjen att skära ett perfekt spår.