mynewspapers.net

Grundläggande hälsokontroller för kvinnor i deras 40s

Grundläggande hälsokontroller för kvinnor i deras 40s

Mammografi

Det rekommenderas att du börjar årliga bröstcancer screening vid ålder 40--yngre om du har riskfaktorer såsom familjehistoria.

Resonemang: riskerna av ett decennium av årliga föreställningar--ökade exponering för strålning, högre förekomst av falska positiva resultat, möjligen eftersom yngre kvinnor har tätare bröstvävnad; onödiga biopsier--överstiger fördelarna. Som sagt, det bör noteras att dessa nya riktlinjer baseras på kliniska resultat, inte känslomässiga oro. Alla vet en berättelse om en kvinna som är yngre än 40 eller 50 kvinna vars bröstcancer hittades – och framgångsrikt behandlats – tack vare en mammografi.

Resultatet är att medan mammografi kan vara ett perfekt verktyg, det är fortfarande de bästa tillgängliga. För att räkna ut vad som är rätt för dig, diskutera din personliga risker och historia med din läkare.

Synundersökning

Så, du håller som restaurangmeny längre bort från ansiktet. Sannolikt har du är en förutsägbar medelålders tillstånd som kallas presbyopi, en förkortning av fokus som kallas även för kort arm syndrom.

Om du redan bär glasögon, se din ögonläkare att diskutera huruvida du ska ha separata läsglasögon eller bifokala recept. Annars bara ta ett par förstoringsglas läsare från apoteket.

De som aldrig har sett en ögonläkare bör boka tid för en omfattande examen, som kan plocka upp tidiga tecken på åldersrelaterade problem--grå starr, glaukom, diabetesretinopati, åldersrelaterad makuladegeneration--som kan vara lurar utan symtom.

Testet innehåller också en synundersökning tryck; elev dilatation så läkaren kan titta på din näthinnan och synnerven; och ett test av synskärpa, läsa bokstäver på ett öga diagram.

Blodsocker/diabetes test

Med de alarmerande feta satser är det inte förvånande att diabetes typ 2--tidigare kallad vuxen debut--är ett stort och växande hälsoproblem, som gör det viktigt att ta reda på om du riskerar att utveckla diabetes.

Om du inte har redan visats, är börjar nu ett måste. Oftast kommer du att få en fasta blodglukos test. En normal fasta blod glukos läsning är lägre än 100 mg/dl. Om dina resultat kommer mellan 100 och 125 mg/dl, du bedöms pre-diabetes-- och du bör se det som en väckarklocka. Tala med din läkare om andra kost ändringar och rekommendationer. Om din FPG är 126 mg/dl eller högre, har du diabetes, en kronisk, oåterkalleligt tillstånd med livslånga konsekvenser.

En mer korrekt skärm för diabetes är det hemoglobin A1C testet. En fasta blodprov är en ögonblicksbild i tid, undersöker A1C ett protein i blodet som ändras i närvaro av för mycket socker i blodet, som anger en blodsockernivå under en tre - till fyra månader. En A1C på 5,6 procent--som: procentandelen av socker i blodet--är normala; en pre-diabetes intervallet är mellan 5,7 och 6,4 procent. Allt över som anger diabetes.

Rektal tentamen

Grin och uthärdar det när din gynekolog in en handskar finger i ändtarmen under din vanliga bäcken tentamen. Detta på plats test av fekal ockult blod är viktigt eftersom blod i avföringen är en tidig indikator på tjocktarmscancer, som kan diagnostiseras med ytterligare tester.