mynewspapers.net

Grundläggande hälsokontroller för kvinnor i deras 30s

Grundläggande hälsokontroller för kvinnor i deras 30s

Kolesterol

Det rekommenderas att vi börjar med en fasta lipoprotein testa vid 20 års ålder, men eftersom så få av oss hantera det, få till det nu så du har fått dina originalplan nummer framöver.

Tänk på att kolesterol inte är en sjukdom eller ett tillstånd; Det är en faktor som anger din risk att utveckla hjärtsjukdom. Vad du bör sträva efter är inte bara att hålla din LDL låg - 100 mg/dl är optimala, men långsamt rör sig din högre HDL. Optimal här är över 60mg/dl, enligt AHA standarder. Det totala antalet att sikta på är 200 mg/dl eller mindre. en läsning av över 240 anses vara hög.

Mäta av triglycerider, den vanligaste typen av fett i kroppen, är en nyckel antal--framryckning över 150 mg/dl bör skicka upp en röd flagga eftersom en hög triglycerid nivå kombinerat med lågt HDL och högt LDL kan påskynda ateroskleros, uppbyggnaden av fetthaltiga avlagringar i artären väggar, öka din risk för hjärtinfarkt och stroke.

Du vill upprepa detta test vart femte år, mer ofta om du har en familjehistoria av hjärtsjukdom, om du röker eller är överviktiga eller feta.

Hud check

Om du använt någon sorglös sommardagar på stranden med bara bikini för skydd-- eller värre, helst i en tanning booth--skaffa dig till en hudläkare för en full body originalplan hud check. Din läkare kommer att undersöka alla fräknar eller födelsemärken och biopsi eller ta bort dem som ser misstänkta.

Använda metoden med ABCDE vid bedömning av födelsemärken på kroppen som kräver en professionell öga: A för asymmetriska; B för avblodning. C för (ändra) färg; D för diameter (större än 6mm); och E för att utvecklas. Ljushyade kvinnor löper högre risk för hudcancer än de med mörkare hud. Människor som har haft blåsor sunburns före 18 års ålder och de med en nära familjemedlem diagnosen melanom är högre risk för hudcancer.

Sköldkörteln check

Förutsätt inte att det är barn eller chefen eller make eller diskmedel om du känner dig kroniskt nedsliten. Sköldkörtel problem, medan de oftast dyker upp senare i livet, utlöses ibland genom att ha en baby, säger enklare, och kan anställa förödelse med din energi nivåer.

Guld-standard sköldkörtel test är en blod skärm för TSH eller Tyreoideastimulerande hormon, som känner av hypertyreos, en överaktiv sköldkörtel, orsakar sömnlöshet och vikt förlust; eller hypotyreos, en låg sköldkörtelfunktion, orsakar tröghet och viktökning. Sköldkörteln tester kan också avslöja autoimmuna sjukdomar såsom Graves sjukdom. Få kollat om du har symtom som oförklarliga förändringar i humör, vikt, sömnvanor eller kolesterolnivå.

Blodtryck

Du har som bekant BP manschetten check varje gång du går till en läkarmottagning, men nu är det dags att börja betala närmare uppmärksamhet, särskilt om du har några riskfaktorer för hjärtsjukdom eller stroke--en stark familjär anamnes, att vara överviktig eller rökning.

Nummer oroa: en systoliskt eller topp läsning mellan 120 och 139 och ett diastoliskt eller botten behandlingen mellan 80 och 89 sätter dig i ett pre hypertensiva tillstånd. Högt blodtryck--högt blodtryck--definieras som 140/90 eller högre.