mynewspapers.net

Grumligt vatten & slem i akvarium FilterNär ditt akvarium är igång ordentligt, ska vattnet vara kristallklart, inte grumlig eller skumma. Grumligt vatten kan vara en indikation på något som oskadligt som lösta partiklar i tanken eller något lika farliga som ammoniak och nitrat. Villkora av din filterpatroner kan också vara ett tecken på problem. Om du märker slem på patroner och grumligt vatten, måste du vidta omedelbara åtgärder för att åtgärda problemet.

Algtillväxt

Den vanligaste orsaken till slem på filterpatronen är en överdriven algtillväxt. Svävande alger i vattnet sugs in i filtret, vilket resulterar i ett slemmiga material som följer filter kuddar och stör den normala filtreringen av tanken. En av de bästa sätten att bekämpa alger tillväxt är att lägga till levande växter i akvariet. Dessa växter konkurrerar med alger för näringsämnen, vilket minskar dess tillväxt. Du kan också lägga till Alger-fördröjer tabletter i akvariet och skrapa några överskott alger från tanken. Om tanken sitter i direkt solljus, kan flytta den till en plats från fönstret också minska algtillväxt.

Testa vattnet

Grumlighet i vattnet kan vara ofarliga lösta partiklar, men det kan också orsakas av skadliga bakterier eller av ammoniak eller andra farliga kemikalier. Om du märker någon grumling i tanken, bör du omedelbart testa vattnet. Du kan köpa dessa test kit på sällskapsdjur lagra och använda dem för att testa för skadliga kemikalier som ammoniak och nitrat. Om du hittar ett problem, omedelbart göra en 1/3 till 1/2 vatten förändring att späda ut de främmande ämnena. Lägg sedan till en ny filterpatron och kanske ett nytt filter också.

Ytterligare filtrering

Om vattnet testar negativt för skadliga kemikalier men har fortfarande ett molnigt utseendemässigt, som är ett tecken att filtrering inte är tillräcklig för att undanröja alla lösta partiklar från vattnet. Ersätta din befintliga filter med en större modell, eller helt enkelt lägga till en andra filter, är det bästa sättet att lösa det problemet. Om du har en stor tank, kan du behöva lägga ett filter i varje ände att på lämpligt sätt rengöra vattnet.

Klarning av dricksvatten

Du kan rensa grumling från vattnet snabbt genom att lägga till en kemisk klarning av dricksvatten till akvariet. Du ska bara lägga till att kemiska när du har testat vatten för ammoniak, nitrat och andra skadliga föroreningar, eftersom de extra kemikalierna kan störa noggrannheten i testet. Du bör också lägga till ytterligare filtrering tanken innan du lägger några klargörande kemikalier i vattnet. Dessa kemikalier fungerar genom att orsaka de svävande smutspartiklar att bilda större klumpar. De större klumpar fångas sedan av filtret, vilket leder till tydligare vatten och en mer attraktiv tank.