mynewspapers.net

Gröna larver åt mina tomatplantor

Gröna larver åt mina tomatplantor


Tomat fruitworms kan ta en enstaka bit av tomat bladen, men de är främst intresserad av blommor och frukter. När en tomatplanta är helt defoliated av en larv, är skyldige tomat hornworm.

Hawk Moth

Tomat hornworms är hawk mal larver. Dessa spräckligt grå malar har en stora, lurviga kropp, orange fläckar på sina sidor och ett vingspann på upp till 5 inches. Hawk malar skadar inte tomatplantor, men deras närvaro berättar du är på jakt efter hornworms.

Hornworm

Hornworms är ljusgröna med vit V-formade fläckar ner deras sidor och "horn" i svansen slutet. De växer upp till 5 inches lång innan Pupp scenen. Hornworms är destruktiv och helt kan avlöva en tomatplanta.

Rovdjur

Hornworms har flera naturliga fiender. Gröna nätvingar och ladybeetles attack små, unga hornworms. Braconid getingar lägger ägg på unga hornworms och getingar äter hornworms när de kläcks. Du känner igen en inte liknar dess egna hornworm av vita kokonger projektet från ryggen. Lämna inte liknar dess egna hornworms i din trädgård för att bevara positiva getingar.

Kontroll

Hikerâ är en effektiv kontrollåtgärd. Hornworms är ofarliga för människan men kanske du föredrar att bära handskar när hikerâ. BT (Bacillus thuringiensis) är effektivt om när hornworms är unga. Tillämpa Bt enligt paketets anvisningar.