mynewspapers.net

Grekiska influenser på arkitekturen

Grekiska influenser på arkitekturen


Grekisk arkitektur har varit ett stort inflytande på modern västerländsk arkitektur upp till idag. Capitol building och andra strukturer i Washington, D.C., arenor, tempel-liknande kyrkor och många hem från 1800-talet har beared en likhet med grekisk arkitekturstil. Grekisk arkitektur har varit populär som en symbol för klassisk elegans och västra styrka.

Neo-klassisk väckelseEnligt arkitekturen 411 online var arkitekten Andre Palladio ett stort inflytande på grekisk arkitektur, påverkar arkitekturen i Europa och Amerika. Palladio var mycket intresserad av grekisk arkitektur och införlivade användning av paviljonger, kolumner och andra grekiska aspekter i sitt mönster och konstruktioner. Grekisk arkitektur har klassisk stil med arkitektur som har varit modell för Europa och USA: s byggnader i hundratals år.

Kolumner

Grekiska influenser på arkitekturen


Grekisk arkitektur lämnade världen arvet från kolumnerna som används i olika strukturer. Enligt A Digital arkiv för arkitektur finns det tre typer av kolumner som är grekiskt ursprung, som kallas doriska, joniska och Korintiska. Kolumnerna har använts i konstruktionen av olika nationella monument, museer, kyrkor och vita huset i DC Parthenon, ett berömda grekiska tempel, har världsrykte för sin magnifika kolumner.

Tempel av demokrati

Grekiska influenser på arkitekturen


Gavlar eller låg pitched tak, vägledande av doriska-Pelarsalen tempel, användes för entréer i kyrkor och hem mellan 1820 och 1850 i Amerika. Grekisk arkitektur var populär i USA inte bara för dess tilltalande stil men dess betydelse som en symbol för demokratin. Thomas Jefferson var viktigt beslut att göra amerikanska offentliga byggnader har en likhet med att grekiska tempel, enligt West Virginia Division av kultur och historia.

Grekiska gudar som konst

Grekiska influenser på arkitekturen


Bilder av gamla gudar, muserna och arketyper som representerar vindriktningar eller Naturandar har använts för att dekorera olika västra byggnader. Valda religiösa bildspråk har använts för att avvärja det onda, Lägg stilistiska dekoration och utsmyckning till byggnader och skapa en känsla av förundran. Grekiska gudar och bildspråk var återupplivas för deras konstnärlig känslighet och riktmärket för en civiliserade västvärlden under den Neo-klassisk väckelse i amerikansk arkitektur under 1800-talet. Världsutställningen av 1934 utformat med många av dess tillfälliga strukturer av gips i sin vita staden grekiska byggnader. Det gamla slottet av konsterna byggnad konstruerade för världsutställningen i Chicago 1893 modellerades efter grekiska byggnader och är för närvarande The Museum of Science och industri i Chicago, Illinois. Museet står idag fortfarande med grekiska gudar på utsidan av byggnaden, tre paviljonger och Joniska kolonner stödja ytterväggar och entré.