mynewspapers.net

Grekiska guden Tattoo idéer

Grekiska guden Tattoo idéer


Tatueringar är en populär form av uttryck och kroppen modifiering för människor i alla åldrar. De flesta människor väljer att få tatueringar som representerar något av intresse för dem själva. Tatueringar av grekiska gudar är en populär design för dem med intresse i mytologin, eller för dem som vill representera förmågor och ideologirna av en särskild grekisk gudom.

Zeus

Som härskare av gudarna i den grekiska mytologin är Zeus en av gudarna vanligast på tatueringar. En tatuering av Zeus kan illustrera att en person längtar makt eller respekt, eller bara att han har ett intresse av Gud själv. Ett sätt att skildra Zeus i en tatuering skulle vara att visa honom tittar fram ur molnen, som om han tittar på vad som händer under honom. Ett mindre avslappnad men mer unika sätt att skildra Guds skulle vara att visa honom omgiven av blixtar.

Afrodite

Afrodite är populära tatuering val bland gudinnorna. Som gudinna för kärlek, fruktbarhet och lust väljer vissa människor att visa upp sina sensuella sida med en Aphrodite tatuering. Hon avbildas oftast som ökar från havet, mycket hur hon föddes, enligt grekiska legenden. Tatuering entusiaster som vill prova något lite annorlunda kunde välja att ha hennes redovisade Paris säkerhet som hon gjorde i myten.

Athena

Enligt de gamla grekerna var Athena gudinnan av visdom och konst och beskyddare av staden Aten. På grund av sin konstnärliga natur är Athena populära tatuering design för dem med kärlek till teatern. Någon med intresse för filosofi kan också välja att få en tatuering av Athena som representerar hennes mer upplyst sida.

Dionysos/Bacchus

Förutom Athena är Dionysos också en bra tatuering val för dem med kärlek till teatern. Mer känd som Bacchus i både grekisk och romersk mytologi, var Dionysos mer än bara Gud vin och festande. Han var också inspirationen för moderna teatern, som den första dramatiska produktion i antikens Grekland framfördes som en hyllning till honom. De som väljer honom som en tatuering design kanske vill ha honom avbildad med en satyr, en av hans lojala anhängare.

Poseidon

Poseidon var havets Gud i grekisk mytologi. Han är en populära tatuering design för simmare, sjömän och övergripande älskare av havet. Ett populärt sätt att skildra Poseidon i en tatuering skulle vara att visa honom mäktigt stiger upp ur vattnet håller sin personal, eftersom detta är en av de vanligaste bilderna med honom associerade.