mynewspapers.net

Grekisk arkitektur hantverk

Grekisk arkitektur hantverk


Bland de mest igenkänningsbara funktionerna i grekisk arkitektur är kolumner och friser. Grekisk arkitektur omfattar tre beställningar av kolumner--dorisk, jonisk och korintisk. Doriska kolonner, precis som på Parthenon, är vanligt strukturer med bara en krona och skaft. Hittade precis ovanför kolumnerna, är friser skulpturala band som lägger en dekorativ touch till de klassiska byggnaderna. Undervisa barn om grekisk arkitektur genom att låta dem skapa kolumner och friser i stil med de gamla strukturerna.

Parthenon modell

Har barn bygga en modell av Parthenon, en fornlämning för gudinnan Athena Parthenos. Häng en stor bild av Parthenon på väggen för barn att studera medan de farkoster en replik av det. Skulptera struktur med modelleran, salt deg eller andra formbara pasta. Att barn ska använda sina händer för att forma materialet till de lämpliga formerna att replikera Parthenon. Skulptera de doriska kolonnerna runt ett internt stöd som en tunn pluggen staven, penna eller halm och placera dem sedan på byggnadens grund. Gör ett lätt tak vita konstruktion papper och lägga den i kolumnerna.

3D-papper

Lära barnen att skapa en 3D-struktur i klassisk grekisk stil. Göra en modell av ett tempel eller monument genom att vika papper till geometriska former och sedan limma ihop dessa former. Använda ett stort ark kortpapp eller andra styvt papper. Klippa och vika papper till lämpliga former för kolumner, foundation, steg och tak; Limma kanterna vid behov för att hålla formen. Använd markörer för att rita på funktioner som en fris ovanför kolumnerna.

Fris

Göra en arkitektonisk fris med tecken från grekisk mytologi som ett projekt för barn. En fris är ett band av skulptur som är lång och smal; den sitter ovanför kolumnerna överst i antika grekiska byggnader. Använda modelleran eller skapa salt deg som medium. Bilda en solid 1-av-2-fots bas av lera eller salt deg som är ca 1 tum tjock. Har barn rista scener i botten med hjälp av verktyg som plast knivar och skedar. Använda extra bitar för att göra föremål och tecken som sticker ut från basen i relief form.