mynewspapers.net

Gratis Söndagsskolan hantverk & verksamhet om att dela för förskola

Gratis Söndagsskolan hantverk & verksamhet om att dela för förskola


Lära barn att dela kan utmana föräldrar och lärare. Förskolan studenter som fortfarande går igenom den "gruva" fasen presentera de mest utmaningar. Söndagsskolan klasser får använda bibliska principer och berättelser för att uppmuntra förskolebarn att dela. Klass hantverk och aktiviteter kan också erbjuda möjligheter att dela.

Visa och berätta

Bjuda in förskola studenter att få en särskild punkt till Söndagsskolan. Läs John 6:5-13 om en liten pojke som delar hans mat med många eller berätta historien på ett enkelt sätt. Direkt studenterna att sitta i en cirkel och berätta för dem de kommer att ha en chans att dela. Låt varje barn svänger du talar om gruppen om det speciella objektet han fört till klass. Efter att ett barn har talat, instruera honom att skicka objektet runt cirkeln och tillåter varje barn att titta på den. Lova att titta på och se till att ingen håller eller skadar skatten. När alla elever har delat sina föremål, påminna dem om att de har delat deras skatt precis som den lilla pojken delade sin mat.

Dela mat

Läs Ordspråksboken 22:9 eller parafrasera det och fråga förskolebarn om de vill ha någon att dela mat med dem om de var hungriga. Skriften säger de som delar är välsignade. Ge varje elev en ark papper Rita sätt där de är välsignade. Påminna studenterna att dela kritor och konstnärsmaterial. När bilderna är klar, inbjuder barnen att dela mat och förnödenheter. Har en student dela servetter med varje elev och be två eller tre eleverna att dela kakor eller kex med andra studenter.

Inget utrymme

Läs Luk 2:6-7 eller Läs Födelsekyrkan av några barn Bibeln sagobok. Visa förskolebarn en julkrubba med Jesus i krubban. Förklara att djuren delade krubban som höll sin mat med Maria och Josef så barnet Jesus skulle ha en säng. Visa dem djuren som levde i stallet som ko, oxe och fåren. Be eleverna hur djuren kan ha känt om delning. Har förskolebarn färg en aktivitetssida som skildrar barnet Jesus i krubban.

Ta hand om Guds budbärare

Berätta historien finns i 2 kung 4: 1-17 till förskolebarn. Förklara att Elisha rest för Gud och att han behövde ett ställe att bo och mat att äta. Tala om välsignelser två familjer fått för att dela vad de hade. Be eleverna vad de behöver när de reser till mormors hus eller en annan släkting. Fråga om någon delar en säng med dem eller mat. Ge förskolebarn en färgning sida visar en säng och mat som säger, "Gud välsignar mig när jag delar."