mynewspapers.net

Gratis grundläggande Akrylmålning tekniker

Gratis grundläggande Akrylmålning tekniker


Akryl är en av de nya medier, bara att ha utvecklats på 1950-talet. Konstnärer har kommit att älska akrylfärger eftersom de är otroligt mångsidig, kunna härma tjockleken på oljefärger eller lätthet av akvareller. Akrylfärger är också en av de lättare medier att lära sig och det finns många metoder som konstnärer kan lära sig att göra mest av deras akrylfärger.

Att välja färger

Om du tänker köpa ett brett utbud av akrylfärg färger, kan du hitta att det snabbt blir dyrt. Lyckligtvis, akrylfärger är mycket lätt att blanda så allt du egentligen behöver är några grundläggande färgar att börja med. Lampa svart och titanium white är två färger du kan använda mest--svart till mörkare nyanser och vitt att lätta dem. För de primära färgerna rekommenderas att du köper Ultramarin blå, kadmium röd och kadmium gul. Bränd umbra, en brun nyans, är också en bra färg att ha.

Blanda färger

Till skillnad från oljefärger tenderar akryl att torka ut fort så kommer du antingen måste vänja blandning och remixa färger eller du kan experimentera med metoder för att hålla din palett våt. Det finns flera olika sätt att blanda akrylfärger, både på ytan själv och på din palett. Blanda färger på paletten, Använd en palett kniv för att kombinera sandskädda av en färg med sandskädda av en annan. Glasrutor är en teknik som appliceras direkt på din målning yta--måla ett lager av en färg och innan det torkar, applicera ett tunt lager av en annan färg direkt över toppen för att ge en subtil förändring. Du kan också blanda våt färg på målningen ytan genom att tillämpa två olika färger och blanda dem med din borste medan de fortfarande är våt.

Att hålla färger våt

Som nämnts, akrylfärger tenderar att torka mycket snabbare än oljefärg, men det finns flera enkla sätt att hålla dina färger våt under ett längre projekt. Den enklaste metoden för att hålla färger våt är att helt enkelt hålla din palett fuktiga--antingen hålla dina färger på en bit fuktigt papper eller spray en lätt dimma vatten över dina färger då och då. För att hålla färger torkar ut mellan målning sessioner kan du investera i en vistelse-vått palett eller lagra dina färger i lufttäta behållare eller Linda in dem i plast.

Akvarell effekter

Akrylfärg kan användas i en mängd olika sätt--för ogenomskinlig ytbehandlar täcker eller de kan förtunnas till en akvarell-konsistens. Att göra din akryl se ut akvareller, tillämpa ett antal tunna tvättar, ovanpå varandra. Du kommer att behöva vänta på ett lager torka innan du använder en annan, men fördelen med detta är, till skillnad från akvareller, lagret under att färg-fast. Att uppnå en akvarell effekt med akryl kan vara svårt i vissa avseenden eftersom akrylfärger tenderar att torka med en hård kant. För att undvika detta, kan du fukta papperet med vatten eller mjuka upp målat kanterna med vatten och en borste.

Tandborste

Det finns många olika typer av borstar som kan användas för målning, men ibland okonventionella objekt kan också skapa intressanta effekter. Tandborstar kan användas att spraya färg på ytan för att skapa en snowlike effekt, att skapa stjärnor eller lägga textur. För att utnyttja denna teknik måste du vatten ner din färg så det är lite rinnande sedan gnugga borsten på tandborsten runt i färgen. Håll tandborsten löst i handen dominerande och, med din tumma, långsamt dra tillbaka och släppa borsten. Som du snärtar borst, kommer att färgen spraya på ytan av din målning.

Akryl medier

Akrylfärger själva är mycket mångsidig, kan akryl medier användas ytterligare diversifiera effekterna av akrylfärger. Akryl medier, när det blandas med färger, kan antingen ändra konsistensen eller avslut av färg. Några akryl medier gör färgen chunky eller sandiga medan andra kan skapa mjuka klumpar av färg. Akryl medier kan också göra akrylfärger smidigare och lättare att smälta, som oljefärger, bibehållen den snabbtorkande kvaliteten på akrylfärger.