mynewspapers.net

Gratis elektronisk projekt för barn

Gratis elektronisk projekt för barn


El och elektronik har blivit avgörande för vår värld. De hjälper driva allt från kylskåp till miniräknare och datorer, så det är viktigt för barn att förstå några av de grundläggande principerna för elektronik. Barnen kan illustrera elektroniska och elektriska idéer med enkla naturvetenskapliga projekt. Dessa projekt kan vara klar på några minuter och skapade med objekt runt huset.

Enkel elmotor

Elmotorer hjälpa driva många saker. Barn kan skapa en enkel elmotor med material från runt huset. Allt de behöver är en D-batteri, ett gummiband, två Gem, en keramisk magnet, magneten binder, ett toalettpapper rör och några sandpapper. Börja med att förpackning kabeln runt toalettpapper röret--lämnar del av båda ändarna av kabeln direkt och sträcker sig från spolen. Använd sandpapper för att ta bort isoleringen från båda ändar av kabeln. Varje gem är böjd i en slinga och hålls på D batteriet med gummibandet. Wire spolen placeras på de lediga ändarna av båda Gem loopar, som bildar en vagga for the ends of tråd. Wire spolen kommer sakta börjar att snurra på plats ovanpå Gem öglor.

Elektromagnet

Elektromagneter använder el för att skapa en kraftfull magnet ur någon bit metall. De används på många sätt. Elektromagneter används exempelvis i skroten kranar. Barnen kan göra en enkel elektromagnet med hjälp av en bit metall, trσd och en låg volt DC power supply som en stor alkaliskt batteri. För metall fungerar en spik alldeles utmärkt. Barnen Linda helt enkelt stycke tråd runt metallen i trånga, regelbundna ringar. De bör täcka så mycket av metall som möjligt. De fäster sedan de lediga ändarna av kabeln till strömkällan. En låg nivå elektrisk ström flyter runt belägga med metall, att skapa en magnetisk dra. Magneten kommer nu plocka upp små bitar av metall och stick till kylskåpet så länge den elektriska strömmen är ansluten. Koppla från strömkällan stänger av magneten.

Bockning vatten

Vatten är en av de viktigaste delarna på jorden och en av de mest primala. El och vatten kan interagera på ett intressant sätt att ditt barn kan illustrera på ett enkelt sätt med hjälp av statisk elektricitet. Slå på en källa till vatten och låta det gå. Ta en kam eller en ballong och gnugga den på ditt hår. Du kan också önskan att gnida en plast stav på vissa ull. Se till att du gör detta kraftfullt för att skapa maximal statisk elektricitet. När du är klar, tag objekt nära vattnet. Vattenströmmen bör böja bort från objektet. Flytta objektet runt strömmen att se hur vattnet reagerar på objektet. Detta är ett stort projekt för barn i en vetenskap rättvis eftersom det kräver liten uppsättning upp men har en imponerande och omedelbar effekt.