mynewspapers.net

Grafit fiskespön vs glasfiber spön

Grafit fiskespön vs glasfiber spön


Fiskespö är förmodligen den viktigaste delen av fiskeredskap för antingen sött eller salt vatten. Stavar har utvecklats över åren från bambu med glasfiber och nu grafit eller kolfiber. Glasfiber spön är oftast starkare, tåligare och billigare. De är inte lika känslig och kraftfull som grafit stavar, men kommer att hålla upp under mer övergrepp. Av den anledningen är glasfiber spön mer lämpade för början fiskare.

Konstruktion

Glasfiber fluga stavar är gjorda genom att Linda tyg, som innehåller glasfibrer, runt en dowel. Staven är sedan bakas vid höga temperaturer i en ugn. När det är färdigt bakning, har staven en ihålig kärna omgiven av en glasfiber. Grafit stavar är gjorda av grafit, en fiber som består av 94-99 procent kol, som producerar ett lättare spö med mindre diameter än glasfiber.

Kostnaden

Eftersom kostnader för material och produktion är högre, är grafit stavar dyrare än glasfiber spön. Det finns också regeln om tillgång och efterfrågan. Fräsch och saltvatten grafit stavar är mer populära än glasfiber stång, så priserna tenderar att vara högre.

Hållbarhet

När det gäller seghet och slitstyrka, slog glasfiber stång av någon typ ut grafit stavar. Grafit stavar är sprödare än glasfiber och kommer fraktur lättare om klev på eller fångas i en bildörr.

Program

Eftersom grafit stavar är tunnare och lättare än glasfiber spön, fungerar de bra för gjutning. De flesta flyger stavar är gjorda av grafit eftersom de är lättare att kasta, är mer korrekta, och på grund av deras känslighet bättre för att upptäcka lättare rätter. Surf casting stavar, i synnerhet, är nästan alla grafit. Å andra sidan, är glasfiber, att vara hårdare och starkare, lämplig för djuphavsfiske där stenbrottet är en marlin, sailfish eller tonfisk.

Summan av kardemumman

Kostnad åt sidan, få grafit stavar kanten på grund av deras mångsidighet, lätthet och gjutning förmåga. Men för nybörjare eller djupt hav ansökan är en glasfiber stav det rätta valet.