mynewspapers.net

Gradvis träningstips

Gradvis träningstips


Deltar i regelbunden motion är en av de bästa saker du kan göra för din hälsa, enligt Harvard School of Public Health. Regelbunden motion av alla typer kan minska risken för hjärtsjukdomar och andra sjukdomar, hjälper dig att kontrollera din vikt och förbättra ditt humör. Börjar ett träningsprogram gradvis och långsamt, sätta mål och att välja en mängd motion aktiviteter som du tycker kommer att öka dina chanser att utveckla bra motionsvanor.

Börja långsamt

Om du har varit inaktiv en tid, eller har hälsoproblem i samband med att bli mer aktiv, besöka med din läkare för att lära sig vilka övningar är säkert för dig. Den amerikanska presidentens rådet på fysisk kondition och sport rapporterar att fysisk aktivitet är säkert för de flesta människor i alla åldrar och rekommenderar börjar långsamt genom att gå i fem till tio minuter varje dag. Successivt arbeta din väg upp till mellan 30 och 60 minuters måttlig intensitet aktivitet de flesta dagar i veckan hjälper dig att få hälsa fördelarna med motion.

Uppsatta mål

Sätta mål och spåra dina framsteg kan öka ditt självförtroende och hålla dig motiverad att fortsätta att utöva. OSS nationella institutet för Diabetes och mag- och njursjukdomar antyder sätter både kortsiktiga och långsiktiga mål att hjälpa dig att vara fokuserad. Ett kortsiktigt mål kan vara att gå 15 minuter minst sex dagar under den kommande veckan och ett långsiktigt mål kan vara att köra i en 5km-tävling i sex månader. Registrera din träning och när du motionerar regelbundet kommer du att kunna se de framsteg du gör.

Mängd

Att välja aktiviteter som du gillar och kan göra regelbundet kommer att öka dina chanser att hålla sig med dina motionsvanor. Träning ska vara roligt och kan också vara ett bra sätt att umgås med familj och vänner. Promenader, simning, cykling och löpning är några gemensamma motion aktiviteter och du kan göra någon av dessa aktiviteter eller en kombination av dessa. En mängd olika övningar som du kan bekämpa tristessen och hålla din träning färska. Spela med dina barn eller vänner, trädgårdsarbete eller även dans är andra roliga sätt att gradvis lägga till fysisk aktivitet i ditt dagliga liv.