mynewspapers.net

GPS Tracking enhet skyddstillsyn proffsen & nackdelarVissa stater använder Global Positioning System, eller GPS, för att spåra nonviolent brottslingar som ett alternativ till fängelse. Denna typ av spårning kan myndigheter att övervaka brottslingar hela tiden. Medan enheterna som gör det lättare för medlemsstaterna att spåra brottslingar, har användningen av sådana system sina avigsidor.

Kränkningar känd omedelbart

GPS-utrustning används ofta efter utgivningen av sexualbrottslingar och nonviolent brottslingar. Vissa stater kräver brottslingar att bära en spårningsenhet för livet, oavsett om han har avtjänat sin hela fängelsestraff. När en kriminell tilldelas en GPS-enhet, placera korrigeringar tjänstemän ett permanent armband på hans fotled. Detta gör det möjligt att spåra personen 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Till exempel om registrerade sexualförbrytare kommer närmare en skola än han tillåts, meddelar monitorn myndigheterna. Myndigheterna informeras också om någon försöker ta bort tracking armbandet.

Förhindrar framtida brott

Många GPS experter tror att tilldela en nonviolent kriminell en GPS-enhet efter frigivning från fängelse eller fängelse kan hindra honom från att delta i framtida brott. De säger en kriminell vet han såg och övervakas, och kommer sannolikt att inse att begå en olaglig handling i slutändan resulterar i en annan gripande, enligt en artikel på Fox News. En GPS-enhet kan också bidra till att avskräcka en individ i husarrest från att lämna sin plats av instängdhet.

Minskade kostnader

Heartland Institute säger GPS på en kriminell kostar en tiondel av vad det skulle kosta för att placera denna samma nonviolent gärningsmannen i fängelse. Spårningsverktyg spara pengar och även frigöra utrymme i fängelser för våldsamma brottslingar som inte kan lita på att återinträda samhället även med konstant spårning.

Integritet, frihet och kostnader

Vissa människor är emot GPS spårning av personer på skyddstillsyn eftersom det förnekar deras privatliv. Även efter någon uppfyller hans straff, är han inte tillåtet att vara helt gratis och prova och återuppta ett normalt liv. En enhet är uppenbart och alltid håller och enskilda rättsliga granskas, om han har potential att begå ett annat brott eller inte, enligt Heartland Institute. Dessutom kan livstids övervakning av en gärningsman faktiskt kosta mer än förlängd inlåsning.