mynewspapers.net

Gör MCT olja du förlora vikt?

Gör MCT olja du förlora vikt?


Medium chain triglyceride olja (MCT) består av kedjor av fettsyror mellan sex och 10 kolmolekyler lång. Enligt University of Michigan, MCT finns naturligt i kokosolja, smör och palmkärnolja, men du kan också hitta det i tillägg form. Och vissa dietister och hälsa experter hävdar att MCT olja aktivt kan få dig att förlora vikt, verkligheten är att det kan vara användbart för viktkontroll, förutsatt en person hävdar också en balanserad och hälsosam kost.

Bakgrund

MCT olja är en fett. Dock som American Journal of Clinical Nutrition anteckningar, till skillnad från andra typer av fett, bidrar MCT inte till fetma. Detta beror på att kroppen kan bearbeta medellång fettsyror, som MCT, mer effektivt än långkedjiga fettsyror, som har mer än 10 kolmolekyler i sina kedjor. Mag-tarmkanalen absorberar MCT och bär det till levern utan användning av kylomikroner, som är en typ av lipoprotein. Detta gör att kroppen att oxidera MCT i mycket större utsträckning, vilket begränsar mängden fett lagras i kroppens vävnader.

Kalori överväganden

Förutom att vara lätt för kroppen att bearbeta, har MCT olja en lägre kaloriinnehållet än andra typer av fett. University of Michigan stater bränner kroppen faktiskt MCT mer som en kolhydrat än en fet, snabbt omvandla det till energi. Så att förlora vikt kräver en person att skapa ett underskott mellan den energi han lägger ner och den energi han tar i som kalorier, är MCT olja ett bättre val för en person på en viktminskning diet än andra fetter.

Bevis

Regelbunden konsumtion av MCT olja i en kost, i stället för olivolja, är mer fördelaktigt för viktminskning, enligt en studie från 2008 publicerades i American Journal of Clinical Nutrition. Studien följde två grupper av ämnen under en 16-veckors period. Medan en grupp konsumeras mellan 18g och 24g MCT olja per dag, konsumeras andra samma belopp i olivolja per dag. Resultaten visade att gruppen MCT olja tenderade att förlora mer vikt, mer totala fettmassa och mer fettmassa runt stammen regionen.

Belopp

MCT olja en person bör införliva i hennes kost till stöd i viktminskning är fortfarande under debatt, konstaterar University of Michigan. Dock ur energi-förbrukning, idrottare och motionärer kommer att dra nytta av MCT olja endast om de konsumerar 50g eller mer.

Varning

MCT olja kan vara fördelaktigt för viktminskning, rekommenderar University of Louisville inte konsumerar det med uteslutande av andra fettsyror. Långkedjiga och mycket långkedjade fetter är också viktiga för en hälsosam kost. Dessutom kan konsumerar MCT olja på fastande mage rubba din magtarmkanalen.