mynewspapers.net

Gör det själv utomhusdusch

Gör det själv utomhusdusch


Utomhusdusch är utmärkt tillägg till ditt hem exteriör landskapsarkitektur. En utomhus dusch ger dig möjlighet till dusch innan du anger en pool eller interiören i ditt hem. Installera din egen utomhusdusch i en eller två dagar, beroende på storleken på projektet.

Verktyg och Material

När du installerar en utomhus dusch, finns det flera verktyg och material som du bör veta om. Du behöver alla grundläggande VVS-verktyg och material för installation av VVS, som PVC fräsar, PVC renare, lim, PVC rördelar och 3/4-tums pipe; Överväg att använda CPVC för varmvatten anslutningar. Du behöver också en tumme skiftnyckel, tång och rörtång för installation av kranar och dusch huvudet. Du kommer att måste basera material för att installera en yta att stå på medan du dusch, till exempel betong, dekorativa grus, tegel marksten eller behandlat virke.

Base

Ange ett metall eller trä inlägg i betong och låta betongen torka. Inlägget kommer att fungera som stöd för kran och dusch huvudet. Du kan också köpa en utomhus dusch kit som har en dekorativ inlägg som dubblar som vattenförsörjningen och stödja post. Häll en liten betongplatta med en kvast finish. Lutning av betong så att vattnet kommer att köras av. Du kan också bygga ett trädäck, men se till att träet behandlas. Om du använder betong marksten, gräva ett fyrkantigt hål för att ställa in marksten till.

VVS

Installera en vattenförsörjning röret från den huvudsakliga källan till dusch plats. Antingen installera kallt vatten leverans endast, eller kalla och varma. Framledningen kan vara PVC (kallvatten) eller CPVC (varmt vatten). Leverans linjer kommer att begravas under jord, men om du bor i ett område som fryser, se till att röret är djupare än 6 tum under ytan. Använda galvaniserad metall eller dekorativa pipa från grunden och upp till kran och dusch huvudet; denna pipe måste vara stark och motståndskraftig.