mynewspapers.net

Gör det själv Piano flyttarAtt flytta ett piano är en intensivt svår uppgift som kräver eftertanke och ansträngande arbete. Finish på alla pianon är extremt känslig för repor, bucklor och urholkningar. Även den lättaste av pianon väga mer än 300 lbs. flyglar ofta väga mer än 1.000 £. De skall noggrant inslagna och transporteras korrekt för att skydda finish och känsliga interna.

Inslagning Piano

Skydda pianot med inslagning filtar innan du flyttar den. Dessa fungerar som stötdämpare och scratch skydd för flyttningen. Hyra eller köpa filtar och rörliga tejpen från en flyttanden eller lagring leverans butik för att få rätt material. Se till att alla delar av pianot (inklusive benen) är tätt lindade innan du flyttar den. Om pianot är riskerar att utsättas för regn eller fukt, plastfolie det innan flytten.

Styra assistenter

Ingen flyttar ett ensamt piano. Samla mellan tre och fyra starka människor att lyfta piano. Särskild utrustning krävs inte, men handskar och bärande selar kan göra jobbet mindre ansträngande. Se till att alla lyfter till knäna inte med deras ryggmusklerna. Ryggen ska vara rak. Alla bör häva piano på en gång att utjämna viktfördelning.

Flytten

Den extrema vikten av pianon gör det så att de bör endast flyttas några inches i taget. Flytta pianot enda, inte i sidled. En tunga dolly med stora gummihjul bör om möjligt användas att hjälpa. Mät alla dörröppningar som pianot kommer att flytta genom att se till att det kommer att passa ordentligt. När packningen piano på en van eller lastbil, se till att det är säkrade på plats så att det inte glida under flytten.