mynewspapers.net

Gör det själv hjulinställning

Gör det själv hjulinställning


Hjulinställning hänvisar till placera av fordonets hjul i förhållande till varandra och till kroppen av fordonet. Dessa justering mätningar är viktiga och påverkar hur ett fordon kör och hanterar. Medan vissa typer av justering kan justeras i hemmet, är andra typer sedvänjorna anpassade till de tekniska instrument och förändringar av professionella garage.

Toe-In och material som behövs

Toe är den enklaste typen av anpassning till check och sätta fast hemma. Tå avser förhållandet mellan ett par hjul till en annan--hur långt ifrån varandra båda sidor av hjulet är en annan. De flesta bilar har framhjulen som pekade något mot varandra, vilket ger en liten belastning på Hjullager och påverkar bilkörning på ett visst sätt. Du kan välja att bo med detta liten inåt vända eller göra däck parallellt när du justerar. Camber--fastställandet av hjulen närmare tillsammans i botten än på toppen--kan också kontrolleras, men camber bör i allmänhet ändras av en professionell mekaniker. Till att börja med måste en nivå utrymme, en vän att hjälpa, ett Obs kort, en pålitlig måttband och en bit krita eller liknande verktyg att markera däcken. Kontrollera din manual och se vilken typ av tå system du har och hur den har justerats. De flesta bilar har tå linjer, barer eller bultar som är justerbara med cam skiftnycklar eller liknande verktyg, men du bör titta för att se hur du justerar toe in och ut, eftersom den exakta processen skiljer sig från bil till bil.

Hjulet justeringsprocessen

Parkera bilen på jämnt underlag och välj para av hjul du vill justera. Obs kortet Använd för att markera en plats på kanten av varje däck. Det är viktigt att dessa linjer är exakt samma höjd på både däck och är på samma plats på baksidan av däcken. Med en vän hjälp mäta skillnaden från en linje till en annan med måttband, att se till att dina mått exakt. Rulla bilen framåt tills raderna är på framsidan av däcken, exakt samma höjd från marken som innan. Mäta dem igen. Om två distanserar är lika sedan dina däck är parallella och du har inga problem med tå. Om du behöver justera dem, göra dina justeringar och sedan mäta igen för att se till att vinklarna är de du vill. Det finns verktyg som utformats speciellt för att markera tå position och rekommendera vinklar men du kommer att betala mer för dessa.