mynewspapers.net

Gör det själv damm fontän planerDammen fontäner är populära vatten funktioner som tjänar en praktisk samt en estetiska ändamål. De bidrar till att lufta vattnet, öka syre och att förhindra algtillväxt. Pumpar som levererar vatten till fontänen också filtrera vattnet, vilket är särskilt viktigt om dammen har fisk. Det finns några grundläggande steg och leveranser krävs för att skapa en fontän för en bakgård damm--- och lika många varianter som det finns dammar. Du kan använda en inköpt sammansatta "sten" fontän, pipar av urholkade bambu, ett borrat stenblock som burbles vatten ut ett dolda rör eller en flytande disk som seglar runt dammen.

Instruktioner

• Planera i förväg för en damm djup och storlek som kommer att rymma din design och tillgängligt utrymme, samt utforma av fontänen. Avgöra om du ska lägga till fisk---du behöver extra djup att hålla fisken vid liv under vintern--- och om fontänen blir stillastående eller flytande. Kontrollera avståndet till en utomhus strömkälla och till vattentäkt du kommer att använda för toppning av dammen och rengöring av pump och fontän.

• Välj rätt pump för jobbet. Få en tillräckligt kraftfull pump att driva vattnet till den fontän höjd, och vara säker på att det är stora nog att hantera filtrering jobbet du räknar. Följ tillverkarens rekommendationer för placering av pumpen på den lägsta delen av dammen golvet. Kör makt binder med rep över en kant och genom en PVC pipe sjunkit i ett grunt dike. Du kan också dölja sladden ovan jord med buskar eller stenar. Låg vattenpipa eller slang från pumpen till fontänen.

• Om du har valt en fast fontän, fäst den i ena änden av dammen, bifoga pipe eller vatten slangen och ordna dekorativa stenar, krukor eller marktäckare och blad runt den så fontänen ser ut som del av landskapet. Om det blir stillastående i centrum av dammen, säkra den på plats på cementblock eller en annan stabil grund. Om fontänen kommer att flyta, bifoga Marina sladd eller rep till den och fäst raderna löst till fördelade två cementblock rekommenderade avstånd ifrån varandra på botten av dammen så att enheten kommer att sväva i ett kontrollerat område.

• Fylla dammen--- eller, om du har installerat en fontän i en befintlig damm, prova bara pumpen för att se hur det ser ut. Om vattnet rinner i en bra takt och utsläppet är den effekt som du planerat, fortsätta med plantering gräs, säv och vattenväxter och kantning dammen med stenar och groundcover. Ställ in vattenflödet om fontänen skjuter för hög och sprutar utanför dammen eller om det sipprar omärkligt.

• Fyll i några skyttegravar du grävt för makt eller vatten linjer och ersätta stycketorv eller andra landskapsarkitektur. Lägg till sol ljus positionerade för att belysa fontänen efter skymning eller en timer för att aktivera fontänen när du kommer att vara hem för att njuta av det.