mynewspapers.net

Gör det själv bänkarBänkar ger enkel, lös plats för trädgård, kök eller vardagsrum. Det finns många olika mönster ute för att göra bänkar, från spaltgolv parkbänkar till bänkar med dold förvaring, men för en "gör-det-självare" som är en första gången bänk maker, en enkel backless bänk är ett perfekt projekt. Enkla bänkar är ganska lätt att göra, även med lite tidigare träbearbetning erfarenhet.

Instruktioner

• Skär två ben, 16 inches lång, från 1-av-10 timmer med hjälp av tabellen såg.

• Mäta exakta bredd 1-by-8 timmer--det kommer förmodligen vara mellan 7 1/4 och 7 1/2 inches, men ibland virke kan variera lite och du behöver exakt bredden på denna pjäs. Dela den bredden i hälften--för exempels skull, låt oss säga 4 inches.

• Mått i 6 inches från vardera änden av 1-by-8 timmer, vilket är underredet på bänken, och markera den. Markera en 4-tums lång linje vinkelrätt mot 6-tums märket på varje ände av underredet. Hitta mittpunkten av den övre kanten av båda benen och markera en 4-tums lång vinkelrät linje på denna punkt också.

• Mäta tjockleken på underredet och benen. På 4-tum långa rader på underredet, markera tjockleken på benen, sprider det lika på båda sidor av linjen. På 4-tum långa rader av benen, markera tjockleken på underredet, också lika. Dessa rader kommer att förvandlas till platser, så att underredet och ben slot prydligt in i varandra, bildar basen av bänken.

• Göra en start snitt med mejsel, sedan använda den japanska handen såg för att skära ut facken i underredet och ben. En tabell såg kan användas, men en hand såg ger mycket mer exakt snitt, vilket är viktigt för bänken att passa ihop ordentligt. Rensa ut alla kärvar i spåren med mejseln.

• Stativ benen upprätt, omkring 4 fot avsides, med brett sidorna mot varandra. Håll på underredet ovanför dem och infoga facken i underredet ner i skårorna i benen. Den övre kanten av underredet ska sitta längst upp exakt i benen, bildar denmetade kors.

• Om slitsade lederna passar rätt, dra dem isär, limma dem och sätt tillbaka, sedan skruva lederna tillsammans med 2-tums skruvar drivande i 45 graders vinkel till joint - detta kallas "tå skruvning." Lay i 8-fots plankan, som är bänk, platt på arbetsytan och placera den bifogade underrede och ben på toppen, centrerad, med underredet sidan ner. Tå-skruv underredet och ben till bänken med 2-tums skruvarna varje 5 inches.

• Skär 2-fots virke i hälften och sedan placera varje halva centrerad över ändarna på benen. Dessa är fötterna på bänken och ger extra stabilitet. Skruva fötterna på plats med 3-tums skruvarna genom fötterna i ändarna på benen.

• Stäng bänken upprätt så det sitter på fötterna, sedan sand det. Lack bänken, efter lack tillverkarens instruktioner för torktider.