mynewspapers.net

Glycerin substitut

Glycerin substitut


Glycerin är en vattenbaserad vätska som drar till sig fukt som en humecant och har antiseptiska egenskaper. på grund av dessa två egenskaper har det många användningsområden. De vanligaste användningsområdena för glycerin är bakning för att skapa en slät konsistens i Konfektyr objekt, i dimma effekt maskiner att dimma, i skönhetsprodukter att fukta huden, i laboratoriet bevarande eller för olika medicinska användningsområden. Vissa former av glycerin skulle vara giftiga om de konsumeras och därför var och en av dessa användningsområden har dess egna ersättning som fungerar lika bra som glycerin, men bör inte ersätta varandra.

Skönhetsprodukter

Glycerin substitut


Glycerin används i skönhetsprodukter som en humecant, vilket betyder att det lockar fukt när appliceras på huden. Det fungerar också som emulgeringsmedel att binda alla ingredienser i lotion att göra en krämig, mjuk blandning. Glycerin skapas naturligt när lye soap är gjord. Kokosolja och lanolin bör användas för att ersätta glycerin i krämer. Använd en halv del kokosolja och en halv del lanolin istället för glycerin till lika samma mängd glycerin som behövs. Kokosolja fungerar som en humecant att locka fukt och lanolin som emulgeringsmedel att skapa en smidig konsistens. Tillsammans ge en liknande effekt som glycerin och kan fortfarande kallas naturliga produkter.

Bakning

Glycerin substitut


Food grade glycerin används i bakning för att skapa en mjuk konsistens och en blank yta. Flytande glukos eller ljus majssirap kan användas i lika delar ersätta glycerin för att skapa en smidig konsistens. För att återskapa den glänsande finish med glycerin, Värm ingredienserna tillsammans i mikron i 15 sekunders intervall tills de når 80 och ingen mer än 32.2 grader Celsius. Rör om väl mellan varje uppvärmning så att en skorpa bildar inte på toppen eller ingredienserna kunde skålla i processen. Uppvärmning glycerin med ingredienser till över 32.2 grader kommer att Matt den färdiga produkten.

Laboratoriet konserveringsmedel

Glycerin substitut


Glycerin används för att bevara en gång levande objekt i laboratorier som annars skulle ruttna. Formaldehyd är en godtagbar ersättning för glycerin i lika stora mängder. Artikeln bör vara helt nedsänkt i formaldehyd och inneslutna i en lufttät burk att effektivt bevara artikeln. Glycerin och formaldehyd bevaras både artikeln på 21,1 grader upp till 24 månader.

Dimma maskin

Glycerin substitut


Glycerin används för att dimma i dimma-maskiner på Halloween eller för en skrämmande effekt någon tid på året. Propylenglykol är ett bra substitut för glycerin som dimma juice, men åtta gånger så mycket propylenglykol måste användas för att få samma effekt som glycerin. För att göra en dimma juice med propylenglykol, blanda 283 ml. propylenglykol med 1814gr. vatten och häll i dimman maskinen innan du slår på den. Detta ger samma effekt som 22,7 gr. glycerin och 4309gr. destillerat vatten.

Medicinsk användning

Glycerin kan användas över disk som ett stolpiller laxermedel. Glycerin fungerar som ett laxermedel av ritning vatten i tarmarna till skapa en avföring. Psyllium, polycarbophil och metylcellulosa är över counter substitut för glycerin stolpiller; alla dessa ersättningsämnen bör tas oralt i stället för som ett stolpiller. Dessa produkter kan hittas under namn på de flesta apotek. Glycerin kan användas oralt minskar trycket i hjärnan och som behandling vid tillstånd som cerebralt ödem. Denna form av medicinsk glycerin är bara tillgängliga genom recept, men godtagbart substitut för detta är Mannitol och furosemid som kräver också använda under en läkares övervakning. Kontrollerad hyperventilation och vätska begränsning är båda metoder som kan användas också att behandla cerebralt ödem, men detta är bara tillfälligt substitut eller utöver medicinering under en läkares övervakning.