mynewspapers.net

Glutenfri substitut för majsstärkelseOm du planerar att göra perfekt sås, soppa eller kaka glasyr, måste förtjockningsmedel. För att hålla dina såser och bröd friska och glutenfri, innehåller maizena bekvämt inte gluten, ett protein som finns i vete. Detta gör det en perfekt ersättning för mjöl. Maizena är ännu, inte bara glutenfri förtjockningsmedel du kan använda. Det finns många alternativ att prova om du inte har maizena å.

Arrowrot

Tillverkad av Västindien knölar, är Arrowrot stärkelse en idealisk förtjockning ersättning. Arrowrot har en ännu mer neutral smak än maizena, vilket gör det nästan smaklös förtjockningsmedel. Enligt Cook's Thesaurus, Arrowrot också fungerar bra vid lägre temperaturer (t.ex. att göra glasyr) och tål långvarig matlagning och sura ingredienserna. Det är också ett bra substitut om du försöker undvika majs - eller potatis-baserade produkter. Som en extra bonus lägger Arrowrot en ögat tilltalande glansighet till livsmedel, perfekt för desserter.

Tapiokastärkelse

Tapiokastärkelse, även känd som yucca och kassavastärkelse stärkelse, är en annan användbar förtjockning alternativ. Används ofta för fyllningar paj, kan tapiokastärkelse också läggas till en soppa eller sås till en krämig konsistens. Om du inte hittar tapiokastärkelse, helt enkelt använda instant tapioka och förvandla tapioka bollar till ett pulver med en kaffekvarn.

Potatisstärkelse

Glutenfri och kosher, potatisstärkelse är en annan ersättning för maizena. Som med andra förtjockningsmedel, blanda potatis med varmt vatten och tillsätt till såser och soppor. Eftersom potatisstärkelse kan få knottrig, Tänk på att rör ständigt och försiktigt som du lagar mat för att hålla din såsen slät. Som ett alternativ till potatisstärkelse, lägga till en liten potatis i din soppa att tjockna det och skapa ämne.

Lotus Root mjöl

En populär Kinesisk förtjockning alternativ, lotus roten mjöl finns på asiatisk matmarknader. Tillverkad av rötterna till lotus näckrosor, är lotus roten mjöl en grädde färgad, lätt-till-digest, glutenfri mjöl. Det används ofta för att göra smeten för stekning grönsaker och kött. Denna eleganta alternativ är dock dyrare än maizena.