mynewspapers.net

Glaserade Vs. Unglazed porslin plattor

Glaserade Vs. Unglazed porslin plattor


Porslin plattor består av porslin leror, som är mer motståndskraftiga mot vatten än typiska lera. Porslin plattor är starkare och absorbera mindre vatten än icke-porslin keramiska plattor, vilket gör kakel är ett bra val för inomhus och utomhus. Glasrutor är en teknik som tillämpas på brickor för att få dem färgade, glansigt och skyddade från fläckar.

Kakel porslin

Porslin är namnet på brickor som innehåller särskilda lera som gör kakel resistenta mot vatten absorption. Dessa plattor har en bevattnaabsorbering av mindre än 0,5% för att klassificeras som porslin. Porslin är också starkare än andra typer av icke-porslin keramiska plattor och därför kan det vara svårare att skära igenom.

Glasrutor

Flytande glas appliceras till plattor och sedan värms upp med eld för att skapa en glasad yta. Glaserade plattor är blanka och kan göras i en mängd färger. Glasyren kan färgas så att ytan av kakel har en annan färg än kroppen under glasyren. Glaserade plattor är nonporous. Oglaserade plattor saknar det skyddande, glänsande lagret som kakel.

Fläcken motstånd

Sedan kakel nonporous, de stå emot fläckar. Om en vätska spilla på en glaserade plattor kommer det inte tränga in leran nedan, medan på en oglaserad kakel vätskan kan genomsyra kakel och fläckar på ytan.

Bära

Märken av plattor är alla klassade för hur bra de håller mot slitage. Oglaserade plattor visar i allmänhet mindre slitage än kakel. Oglaserade plattor är samma färg i hela kroppen av kakel så att slitaget på ytan inte visar eftersom färgen är densamma. Med en glaserade plattor är kakel yta ofta en annan färg än kroppen av kakel. När slitage uppstår på ytan av en glaserade plattor, kan det slits bort glasyren så att olika färg i kroppen av kakel syns igenom.

Säkerhet

Oglaserade plattor har en grövre yta än släta, glaserade plattor. Grövre yta möjliggör bättre traktion när man går så att oglaserade plattor erbjuda bättre halkskydd än kakel.