mynewspapers.net

Glamour Studio belysning tekniker

Glamour Studio belysning tekniker


Glamour fotografi är en komplicerad blandning av make-up, ljuseffekter och på kameran filter eller efterproduktion filtrering i Adobe Photoshop. Men kan flera enkla studio belysning tekniker bidra till att skapa ett glamoröst foto som kommer att kräva mindre digitala mörkrumsarbete och efterbearbetning än när du använder mindre försiktig belysning.

Butterfly belysning

Ett bra sätt att skapa platt, även belysning som bidrar till på kameran filtrering och photo-shoot filtrering i Photoshop är en teknik som kallas fjäril belysning. Med denna teknik placeras ett ljus direkt framför och ovanför föremål. En lika stark ljus används som en fyllning ljus underifrån att ta bort skuggor under ögonen och skapa en platt, även belysning. Med några fjäril belysning uppställningar används en reflektor istället för en andra ljuset under ämnet.

Dubbla sida belysning

Ett annat populärt sätt att skapa smickrande ljus är att ställa ett ljus till höger och vänster i ämnet, ofta studsade från paraplyer. Om så önskas, kan en ljus läggas under ämnet till även ut skuggorna skapade från ovan. I vissa konfigurationer används en reflektor istället för en tredje ljus reflektera ljuset uppåt för att ta bort oönskade skuggor under näsa, ögon och läppar.

Dramatiska ljuseffekter

För vissa glamour bilder, kan dramatiska effekter uppnås med hjälp av en strålkastare på ena sidan av ämnet, och inget ljus eller en enda reflektor som fyllning på andra sidan. Experimentera med att flytta ljuset för olika utseende. Om du har tillgång till en gammal teater Fresnel lins kan du experimentera med att skapa inre ljus glamour. Många klassiska glamour fotografier från 1940- och 1950-talet fångades med en enda Fresnel och en reflektor.

Effekter av reflektor färg på Glamour Photography

Den övergripande känslan av ett glamour fotografi kan ändras dramatiskt genom att ändra färgen på reflexer. Dessa bestämmelser gäller också till paraplyer, alltför. Vit tenderar att vara mycket neutral och gör lite för att ändra känslan av ljus. Silver tenderar att återspegla mer ljus, men med en coolare känsla. Rent guld reflektorer värma upp ljuset men återspeglar mindre än vit eller silver reflektorer. Det finns ett antal samtida reflektorer som kombinerar guld och silver och ge effekten av mer lätta eftertanke och en varmare känsla än rent silver.