mynewspapers.net

Gips textur alternativMånga husägare finner det utmanande för att slutföra sina nya gips projekt med en helt slät finish. Texturerad finish gömma små misstag i tejpning och gemensamma täckning. Typerna av gips textur alternativ som du kan grupperas efter hur de tillämpas, de tillsatser som används eller färdiga effekt.

Knockdown texturer

Många vägg texturer kräver en knockdown steg platta och släta dem. Utan detta steg är många texturer alltför lumpy eller höjt för korrekt användning på väggar. Fogmassa sprutas på väggar och tak i ett rum, säger familjen Handyman, sedan skrapade och plattas till med en platt murslev eller tejpning kniv. Den färdiga produkten ser ut som något ojämn och urkärnade ytan av ett apelsinskal. Andra typer av knockdown texturer använda en tjock-ruggade roller mot väggen för att skapa en knölig lager som är sedan jämnas.

Sprejade texturer

Även om grundläggande knockdown gips struktur börjar med en spruta, finns det andra typer av gips textur som inte slutar med ett utjämnande steg. Popcorn eller keso konsistens kan vara den mest kända. Denna textur, vanligtvis används på tak, ser ut som ett lager av ojämn keso sprutades i taket enligt gips 101. Frigolit, sand och andra tillsatser ger besprutas avslutar intressanta effekter det slätt gemensamma förening inte skapar.

Borste texturer

Slapbrush textur är jämnas med en murslev som knockdown texturer, men det ursprungliga mönstret skapas genom att dunka på väggen med en mjuk borste borste laddad med gemensamma förening. Denna struktur kallas också splatter, säger den tillförlitliga Remodeler hemsida. Andra material, som stomp och virvel, kräver dig att rita mönster som cirklar och bågar i ett rullade på lager av förening med en borste. Styvheten i borsten bestämmer djup och skärpan i Åsarna i fogmassa.

Kniv texturer

Om du har bara fått tejpa eller gips kniven du använder till slut täckning av lederna, kan du fortfarande skapa en attraktiv konsistens. Den spanska kniv konsistensen måste du helt enkelt använda ett tjockt lager outspädd fogmassa och skjut sedan kniven i olika riktningar för att skapa små åsar i materialet enligt gips skola. Du kan också skapa en räfflade och rustik snygg textur genom att tillämpa fogmassa i sandskädda med en kniv i stället för en roller.