mynewspapers.net

GIMP Färgat ritstift Tutorial

GIMP Färgat ritstift Tutorial


GNU Image Manipulation Program (GIMP) är en kraftfull öppen källkod grafikprogram. Den är populär som ett kostnadsfritt alternativ till dyr branschens standard, Adobe Photoshop. Som Photoshop, kan GIMP göra långt mer än bara redigera bilder. GIMP penna verktyg kan du skapa teckningar från grunden. GIMP kan också införa ändringar i verktygets beteende att efterlikna utseendet på riktiga penna linjer av olika färger. Använda GIMP penna verktyg för att göra nyanserade skisser på din dator gratis.

Instruktioner

Pencil verktyg grunderna

• Starta GIMP och skapa ett nytt dokument genom att trycka "Ctrl" och "N" samtidigt. Ange storleken på ritningen med "Bredd" och höjd"fält och tryck på"OK".

• Tryck på "N" Välj pennverktyget. Verktygets ikonen är markerad i verktygslådan, och dess konfigurationsalternativ visas under verktyg ikonerna. Klicka på knappen looping gula pilen i det nedre högra hörnet i verktygslåda att återställa verktyget till standardinställningarna. Skriv "Circle (01)" i textfältet "Borste".

• Klicka på övre av de två rektanglarna strax under ikonerna verktyg i verktygslådan. "Ändra förgrundsfärgen" dialogen visas. Klicka på några av flikarna högst upp i dialogen för att se olika färger modeller kan du välja verktyget penna färg. Fliken längst till höger erbjuder en enkel palett med vanliga färger. Använd reglagen på höger sida av dialogen till tweak färgen som du vill. Klicka på "OK" för att välja färg och avfärda dialogen.

• Klicka och dra i dokumentfönstret för att dra en linje som fri form. Håll ner "Shift" och klicka någonstans på arbetsytan att dra en rak linje till punkten från det föregående. Upprepa steg 3 så ofta du vill medan ritning att ändra färgen på verktyget.

• Ändra tjockleken på de linjer du ritar genom att skriva ett nytt nummer i fältet "Pensel" i nedre delen av verktygslådan. "Cirkel (10)" anger till exempel en bredd på 10 pixlar. Reglaget "Skala" kan också användas för att ändra tjockleken på linjerna. Justera reglaget "Opacitet" för att styra mjukhet av stroke.

• Klicka på knappen till vänster om fältet "Pensel" välja från många andra borste former tillgänglig. Pennverktyget kommer att inte göra "fuzzy" rader även om du väljer denna typ av borste; experimentera med olika penselformer vill se vad penseldragen ser ut.

• Experimentera med olika alternativ i rullgardinsmenyn "Mode". Photoshop veteraner kommer att erkänna alternativ som här; de kontrollerar vilken typ av färginformation penna ändrar. Den här funktionen är lämplig för avancerade användare bara.

Penseldynamik

• Klicka "Penseldynamik" under skjutreglaget "Skala". Nio kryssrutorna här och andra alternativ nedan, kan användas för att efterlikna realistiska penna linjer. Kryssrutorna "Pressure" kan bara användas med en ritplatta; ignorera dem om du inte har ett.

• Aktivera kryssrutorna "Opacitet" och "Storlek" på raden "Velocity" och sedan dra en snabb linje över dokumentet. Linjen kommer att krympa och tona ut, som om du drog handen bort från sidan i en riktig ritning. Kryssrutan "Färg" kommer att orsaka bakgrundsfärgen (den lägre rektangeln i verktygslådan) införs med ökad hastighet. Ändra känsligheten för dessa effekter genom att klicka på ikonen och i slutet av raden och justera reglaget som visas.

• Aktivera en kryssruta i raden "Random". De här kryssrutorna kommer att orsaka respektive parametrarna varierar slumpmässigt under stroke. Experimentera med olika kombinationer av "Random" kryssrutor och justera vikten av effekten med hjälp av ikonen i slutet av raden, precis som med hastighet.

• Aktivera "Tona ut"-kryssrutan under avsnittet "Penseldynamik" att göra varje din stroke tona ut. Detta liknar den effekt du använde i steg 2, men inte variera med hastigheten av stroke. Ändra värdet i fältet "Längd" ska ange hur långt varje slag kommer att pågå innan blekning ut.

• Aktivera kryssrutan "Tillämpas Jitter", sedan göra en stroke i dokumentet. Denna effekt kan användas för att efterlikna effekten av en grov ritning yta eller en instabil hand. Med reglaget "Belopp" ändra bredden av effekten.

• Öka penselstorleken 20 bildpunkter, och flytta reglaget "Opacitet" till 10. Göra en stroke i dokumentet. Nu, växla "Stegvis" kryssrutan, gör en annan stroke och notera skillnaden mellan två. Den här kryssrutan om aktiverad orsakar opaciteten för den aktuella linjen att öka där det överlappar sig (överlappande tidigare stroke alltid mörknar de linjerna). Detta kan användas för att emulera penna skuggning tekniker. Prova att dra verktyget fram och tillbaka över ett litet område med "Stegvis" aktiveras och avaktiveras.

• Experiment med "Använd färg från gradient" kryssrutan och inställningar. Det här alternativet lämpar inte sig väl för att efterlikna realistiska penna linjer, men kan användas för att skapa unika digitala effekter.

• Klicka på ikonen "Pensel" för att avslöja borste form väljaren och klicka på knappen i det nedre högra hörnet av dialogen. Detta avslöjar borste urval dialogen. Justera reglaget "Avstånd" om du vill ändra hur ofta verktyget ritar poäng under en stroke. Den här parametern kan användas tillsammans med pensel dynamics funktioner för att ändra deras effekt.