mynewspapers.net

Gikt smärtlindring

Gikt smärtlindring


När som skarp smärta returer och du har uppenbara röd hud belyser det värkande området, du vet det kan vara bara en sak: gikt. Du kan gå till en läkare och få vissa snabbverkande, men dyrt, medicinering för att hantera smärta--men vad om hemma? Det finns flera försökte-och-true metoder för att kontrollera smärta i samband med gikt som kräver endast en resa till livsmedelsbutik eller apotek.

Medicinska åtgärder

Enligt gikt Pals hemsida sade nästan 28 procent av de nästan 1.900 tillfrågade de använder ibuprofen som deras huvudsakliga källa till smärtlindring gikt. Det minskar inflammation runt det drabbade området och tråkig en del av smärtan.

Traditionella läkemedel

Enligt gikt Pals hemsida sade 21 procent av de tillfrågade våren 2009 de använder Körsbärssaft som deras Rekommenderad behandling. Konsumerar körsbär eller dricka Körsbärssaft har visat sig minska inflammatoriska effekterna av gikt och därmed minskar smärtan. Ta två portioner, ungefär en kopp varje, körsbär eller Körsbärssaft en dag för bästa resultat, fortsätter under hela gikt attack. Ett annat traditionellt botemedel är is förpackningar och omväxlande varma och kalla källor på det drabbade området. Detta kommer att Matt sting av gikt och med omväxlande metod, långsamt minska inflammation. En annan källa av lättnad blötläggning det drabbade området i en Epsom salt bath för en halvtimme eller så. En ricinolja pack har varit kända för att minska smärtan av gikt. Starta genom att blötlägga en bit tyg i castor och sedan vrida ur överskottet. Linda det runt det drabbade området och sedan komprimera det med cling film. Tillämpa värme med en värmedyna eller en varmvattenflaska för ungefär en timme, upprepa två gånger om dagen för maximal effektivitet.

Blanda det

Ett grötomslag träkol och lin frö kan utsmetad över det drabbade området och stå över natten. För att göra det, kombinera en 1/2 kopp av aktivt kol och 3 msk fint marken lin utsäde. Tillsätt varmt vatten lite i taget tills du har skapat en bredbar pasta. Lägg pastan på det drabbade området och täck med duk och cling film för att hålla den. Ändra dressing varje fyra timmar eller lämna över natten. Var försiktig dock, då pastan färgar kläder och lakan. Ett annat alternativ är en svart-bönor buljong som du äter. För att göra buljong, skölj 198gr av svarta bönor och täcka med två kannor vatten i en kastrull. Ta till en koka. Minska värmen och ställa in en kitchen timer i 90 minuter. När du är klar, stam vätskan--du hålla det-- och kasta ut de svarta bönorna. Låt buljongen svalna och dricker ca 1/4 av det flera gånger om dagen för att minska effekterna av gikt. Detta kan också användas som en daglig dryck för att förhindra en gikt inflammation.