mynewspapers.net

Giftiga ingredienser i hudvårdsprodukter

Giftiga ingredienser i hudvårdsprodukter


Idag finns det många kemikalier och giftiga ingredienser i hudvårdsprodukter som tillverkas och används över hela världen. Men produkttillverkare använda dessa ingredienser för att bevara en produkt eller förbättra produkten bredbarhet, de inte utbilda konsumenten om vad dessa ingredienser kan göra att den mänskliga kroppen. Det finns många cancerbildande, neurotoxiska och kemikalier som finns i gemensamma hud vård varumärken. Vissa så kallade naturliga produkter innehåller några av dessa kemikalier också, så konsumenterna måste läsa produktetiketter för att veta säkert vad som finns i produkten.

Propylenglykol

Propylenglykol kan hittas i många hudvårdsprodukter samt vissa mat- och dryckesställen produkter. Propylenglykol anses en Fuktighetsbevarande medel i hudprodukter, som är tänkt att locka till sig vatten i hudceller. I själva verket propylenglykol används också som en industriell frostskyddsvätska och är en ingrediens som använts i bromsvätska. Enligt SDB eller materialsäkerhetsuppgifter, av propylenglykol, bör hudkontakt undvikas. Propylenglykol användning över tiden kan vara systematiska och kan orsaka lever avvikelser och njurskador.

Mineralolja

Mineralolja används i många hudvårdsprodukter och främjas som är mjukgörande och läkande på huden. Mineralolja är ocklusiv i naturen, som faktiskt hindrar naturliga fukt från att komma in i cellerna eftersom de är blockerade. Frisk hud behöver syre, och användningen av mineralolja förhindrar adekvat syretillförseln i huden. Mineralolja kommer från råolja eller petroleum och används i många industriella produkter samt hudvårdsprodukter. Enligt SDB på mineralolja misstänks mineraloljor hud, pungen, larnyx, lung och matsmältningskanalen carcinogener. Över tiden, kan mineralolja användning på huden resultera i känslig, torr och ohälsosamma hud.

Natrium lauryl sulfat/natrium laureth sulfate

Natriumlaurilsulfat rapporteras som potentiellt mest skadliga ingrediens i omsorg och personlig vård hudprodukter. SLS används för produktens stabilitet och är en skummande agent vanliga i schampo. SLS har också många industriella användningsområden, till exempel biltvätt tvålar, garage golvrengöringsmedel och motor avfettningsmedel. SLS har visat sig orsaka cancerframkallande nitrater och dioxiner när det reagerar med andra vanliga ingredienser i hygienprodukter.

Parabener

Metyl-, etyl-, butyl- och propylparaben används ofta i hudvårdsprodukter och andra kroppsvårdsprodukter. Parabener används även som konserveringsmedel i livsmedel och läkemedel. Enligt bröst Cancer Fund.org är parabener svag östrogen mimickers, som ökar uttrycket av gener som regleras vanligtvis av estradiol och orsaka mänskliga bröst tumörceller föröka sig och växa. Parabener bör undvikas.