mynewspapers.net

Giardia vaccin för hundar

Giardia vaccin för hundar


Giardia, ibland kallad "beaver fever" är en protozo infektion förekommer i tarmen av däggdjur, inklusive hundar. Giardia cystor bifoga till mag-spåret av hund och reducs upptaget av näring, som orsakar en förlust av vikt och kraft. Hund kontrakt giardia genom att dricka vatten förorenat med avföring från djur som smittats med sjukdomen, inklusive vilda bäver. Det finns ett vaccin, marknadsförs som Giardia Vax, för förebyggande av giardia hos hundar.

Giardia vaccin protokoll

Giardia vaccinet kan ges till hundar så unga som två månader gamla. En andra vaccination ges cirka två veckor efter först, med en årlig booster därefter. Vaccinet är producerad av Fort Dodge djurhälsa och administreras genom injektion. Alla vacciner bör ges till friska hundar som inte är gravida eller ammande.

Giardia exponering

Enligt webbplatsen wellvet.com utsätts de flesta hundar för giardia vid eller nära födseln. Medan vaccinet Hållplatser giardia angriper hunden, läker det inte en giardia-infektion. Hemsida beaglesunlimited.com föreslår behandling av en infekterad hund med metronidazol, en de wormer, fem dagar att rensa djurets system av giardia. Om omedelbart följt av Giardia Vax vaccinet, hundens systemet rengöras av existerande cystor och förhindrade återinfektion av vaccinet.

Diagnostisera Giardia

Avföringsprov eller Svabbprover i hundens ändtarm studeras under ett Mikroskop för att avgöra om hunden har giardia protozo närvarande. Det finns även ett blodprov.

Att förhindra exponering

Hundar smittas av giardia från förorenat vatten. Se till att alla vattentäkter hunden har tillgång till är rena. Låt inte hunden att dricka vatten från dammar eller strömmar. Desinficera kennlar och kör med en blandning av 1 procent blekmedel och 99 procent vatten.

Behandling av Giardia

Hundar angripits av giardia kan behandlas med maskmedel. Dessa läkemedel döda maskar i hundens kropp, så att de kan utvisas med djurets avföring. Maskmedel kan orsaka diarré. Etikett instruktionerna för administrationen av någon veterinär-medicin. Maskmedel bort giardia i hunden, men har ingen effekt på framtida infektioner. Vacciner kan användas för att förhindra framtida infektioner, eller en serie av de wormer medicin kan användas.