mynewspapers.net

Gevär lager rekonditioneringInnan du refinish dina gevär lager, avgöra om det verkligen bör vara refinished. Några äldre eller specialitet gevär har monetära värde som kan gå förlorad om refinished. Sedan ta reda på villkora av trä. Om träet i beståndet inte är delas upp eller annars allvarligt skadad, sedan isär geväret för att ta bort beståndet. Ta bort butt plattan så allt som är kvar är trät av beståndet.

Förbereda

Om den ursprungliga finishen var en shellac eller lack, kan du behöva strippa det. Kommersiella produkter finns att strippa olika utföranden. Sand beståndet med 120-slippapper tills någon fläck tas bort och endast nakna trä kan ses. Torka försiktigt med en fuktig trasa för att ta bort damm från träfibrerna. Sanden igen med 300-grit eller finare sandpapper att jämna ut ytan. Torka av beståndet gång med fuktig trasa.

Fast Finish

Gnugga beståndet med fyra-aught eller 0000, stålull att förbereda trä för att få slut. För en fast eller mörk finish, tillämpa en trä sealer och låt det bota enligt tillverkarens specifikationer. Tillämpa dina Bets, lack eller andra avslut i tillräckligt skikt för att få den effekt du önskar.

Naturlig FinishFör att få använder säden och skönheten i trä, en naturlig finish. Efter gnugga med stålullen, häll en liten mängd kokt linolja, tillgänglig på de flesta bygga försörjningskedjor, i din handflata. Gnugga in det i beståndet och upprepa tills beståndet är helt belagda. Värmen från din hand och friktion värmer oljan och låter det sippra ner djupare i träfibrerna. Låt denna päls bota för en till två dagar, och sedan tillämpa en annan kappa. Varje pälsen ska föra mer begåvning och lysa, så upprepa processen tills du få det utseende du önskar. Applicera oljan och låt det bota i ett väl ventilerat utrymme med ingen direkt värme.

Skydda

För en fast finish lager, ett lager av klar polyuretan att skydda det efter målgång har botade ordentligt. För beståndet färdiga med kokt linolja, tillämpa ett mycket tunt lager av carnuba vax med en mjuk, luddfri trasa. Det är bäst att vänta tre till fyra dagar efter det sista programmet av olja innan vaxet att oljan är helt torr. När skyddande pälsen torkar, kan du montera geväret med nyligen refinished beståndet.