mynewspapers.net

Get raser som kan leva på gräs

Get raser som kan leva på gräs


Alhough bönder foder getter olika blandningar av spannmål och gräs, någon ras av get kan överleva på gräs och andra små växter Funna i en betesmark. Utfodring getterna på detta sätt har hälsofördelar för geten. US Department of Agriculture ingår även en gräs certifiering för getkött och mjölk, som vissa konsumenter föredrar.

Mejeri getter

Get raser som kan leva på gräs


Flera gräs-ätande raser producera mjölk, som kan konsumeras eller förvandlas till ost. Anglo-Nubian är en gemensam ras för mjölk i USA, men den utvecklades först i England som en korsning mellan afrikanska och indiska get raser. Denna ras producera inte så mycket mjölk som andra getter, men mjölken det producerar har en hög fetthalt. La Mancha är en hundras som har sitt ursprung i Förenta staterna, i Oregon, som är känt för dess fet mjölk.

Kött getter

Get raser som kan leva på gräs


Gräs-utfodring är inte att föredra utfodring för kött getter, men det finns en marknad för kött med att USDA certifiering. Get raser vanligtvis associeras med köttproduktion är Boer, en stor, tjock ras. Dessa getter gå upp i vikt snabbare än andra getter och producerar mer avkomma. I Nya Zeeland Kiko var rasen föds upp för köttproduktion från en mängd äldre raser. De exporterades till USA på 1990-talet, där de också blev en köttras.

Fibre getter

Get raser som kan leva på gräs


Vissa get raser har utvecklats genom åren för kvaliteten på fibrerna från håret. Angora är en gemensam hundras som har sitt ursprung i mindre Asien. En typisk djur är klippt två gånger om året och varje klippning producerar över fem pounds av päls. En fiber känd för sin lyx, cashmere, kommer från cashmere rasen av get. Getterna är en frisk ras och tas upp över hela världen.

PET och specialitet getter

Getter också göra bra husdjur och är fixturer på petting djurparker. Många raser föds upp för denna användning. Pygmy getter är vanliga som husdjur på grund av sin storlek, och Tennessee svimning getter är uppskattad på grund av deras tendens att låsa upp sina ben när de blir glada och ramla och ligga stel i några sekunder. Asylsökande av sällskapsdjur getter är mer oroade över att hitta ett djur som är lätt att träna och har bra temperament än om produktion av mjölk eller kött. Get ägare som gräs-matar sina djur behöver en betesmark, men så många som sex getter kan leva på en acre betesmark.