mynewspapers.net

GERD vänlig Diet

GERD vänlig Diet


GERD, eller mag-oseophageal refluxsjukdom, är ett tillstånd som orsakar bröstsmärta och obehag. Kallas ofta halsbränna eller sura uppstötningar, kan GERD leda till permanenta skador i matstrupen. Att eliminera från diet livsmedel och drycker som är kända irriterande ämnen kan hjälpa för att kontrollera GERD och dess symptom.

Livsmedel

Fet och fet livsmedel inklusive stekt mat, kan mjölk och mejeriprodukter och fettrik kött alla orsaka halsbränna. Kryddstark mat, choklad, peppermint och spearmint bör också undvikas, liksom sura livsmedel som citrusfrukter och tomater.

Drycker

Alkohol från vin, öl och sprit kan alla utlösa GERD symptom. Problematiskt är också kolsyrade drycker och koffein i kaffe och te. Sura drycker som de gjorde från citrusfrukter kan framkalla sura uppstötningar också.

Andra faktorer

När du ligger, orsakar gravitation innehållet i magen att hälla i matstrupen. För att undvika detta, inte luta upp till tre timmar efter en måltid. Också bär inte åtsittande kläder som det sätter onödig press på kroppen. Rökning upphörande och viktminskning bidrar också till hantera GERD.