mynewspapers.net

Gerber Daisy Skötselråd

Gerber Daisy Skötselråd


Gerber prästkragar, Gerbera släktet, förekommer naturligt i regionen Transvaal i Sydafrika. Växer till 18 inches i höjd, är gerber daisy en stor anläggning som toppas av prålig, 4-tums hela blommor i olika nyanser av orange, gul och rosa. Som en utomhus anläggning, är gerber daisy bäst odlas i områden med ett klimat som motsvarar Förenta staternas Department of Agriculture (USDA) zoner 9-11, men det kan odlas som en årlig i andra delar av USA.

Instruktioner

• Testa surhetsgraden i din trädgårdsjord innan plantering gerber prästkragar. Milt sur till neutral pH-värdet mellan 6,1 och 7.5 är idealisk för gerber prästkragar. Även om gerber prästkragar tål surhet så hög som 5.3, kommer de inte trivs i starkt alkaliska miljö, så marken ändringar är nödvändiga.

• Ändra jorden med torv och perlit. Torv ökar surhetsgraden i alkaliska jord och förbättrar dränering. Perlit hjälper jorden behålla fukt, vilket är nödvändigt när odla gerber prästkragar utomhus under sommarmånaderna.

• Gräva ett hål mätning fyra gånger av den ursprungliga plantskola krukan. Fyll botten av hålet med lös jord, att skapa en konkavitet i centrum. Plantera den gerber daisy så upp i dess ursprungliga plantskola jord är 1-2 centimeter över marken. Inte växt gerber prästkragar djupt i jorden eftersom det uppmuntrar crown rot, en förödande svampinfektion.

• Vatten gerber prästkragar till ett djup av 4 inches två gånger per vecka. Under särskilt varmt eller torrt väder nytta gerber prästkragar av extra vatten. Håll slangen munstycket nära basen av växten när bevattning för att undvika stänk vatten på bladen. Om bladen är utsatta för fukt, kommer att mjöldagg utvecklas.

• Gödsla gerber prästkragar månatligen under den aktiva växtsäsongen, mellan maj och augusti. Ett låg-kvävehaltigt gödselmedel med en kemisk förhållande på 5-10-10 är bäst att uppmuntra gerber prästkragar att blomma.

• Ta bort tillbringade blommar och blad döda med sekatörer så snart som de visas. Regelbundna utslaktning av skadade blad håller anläggningen ser attraktiva och hjälper till att hålla växten frisk och fri från skadedjursangrepp.

• Förhindra skadedjursangrepp i gerber prästkragar genom sprutning basen av växten lätt med neem olja blandat med 1 dl vatten 1 msk. Neem olja hjälper avskräcka skadedjur och dödar ett stort antal svampar och mögel.