mynewspapers.net

Georgia O'Keeffe tekniker

Georgia O'Keeffe tekniker


Georgia O'Keeffe karriär spänner över nästan en hela talet. Född 1887, Georgia O'Keeffe antog konst stilar av tidigt 1900-tal: realism och kubismen. O'Keeffe införlivas dessa konsten utformar sin egen precisionist stil, att betona att form, linje och färg. Olssons verk speglar hennes liv vid tidpunkten för målning. Som en ung hustru som bor i staden New York, målade O'Keeffe fet blommor och stadsbilder. Under sina senare år flyttade hon till Mexico där hon målade sol-brända landskap.

Precisionism

Georgia O'Keeffe målade i stil med realism och kubism, en kombination som kallas precisionism. Som precisionist målare var O'Keeffe intresserad av form. Med fet kontur, skildras O'Keeffe skickligt realistiska bilder med betoning på själva formuläret och hur ämnet passar in i landskapet. I ett brev till Anita Pollitzer, daterat 11 September 1916, O'Keeffe anmärkte, "Ikväll gick jag in i solnedgången." Olssons metafor symboliserar hennes metod av skapelsen: hon målade vad hon såg genom filtren för sina känslor. Således, O'Keeffe's precisionist målningar skildrar ämnen större än livet.

Färg

Början med träkol och flyttar till akvarell som medium för val, målade Georgia O'Keeffe med djärva linjer och färger. Ljusa eller mörka färger kontrasteras ofta mot ljusa färger, som används för att betona formen och form. Kontrasten av färger är särskilt livlig i O'Keeffe's senare verk, som var målade i olja.

Förstoring av bilden

Olssons blommor är välkända för deras enkla detaljer. Som om använder en telefoto kameralins, inramade O'Keeffe delar av sina blommiga undersåtar, som skildrar sin form genom förstoring. Zooma in på kärnan i varje särskild blomma, skapar användningen av fet och kontrasterande färger i dessa förstoringar en känsla av intimitet med ämnet. Många av O'Keeffe's landskap, är jämväl, närbilder.

Balans

Georgia O'Keeffe målade med asymmetrisk balans, visar en behärskning av användningen av positiva och negativa utrymme. I linje med sitt intresse för form använde O'Keeffe negativa utrymme för att ge betoning formen på sina undersåtar. O'Keeffe hittade också balans i sin användning av mörka och ljusa färger, tillsammans med sitt intresse för form.